LEGENDARNI GOLMAN JUNAK RUKOMETNOG EURA

Španski heroj Arpad Šterbik: Iz ordinacije do zlata

Šterbik je na završnicu u Zagreb stigao zbog povrede Gonsala Peresa de Vargasa i to na dan polufinala protiv Francuske i sa tri ključne odbrane doprinio finalu, a potom sa osam protiv Danske za evropski tron
85 pregleda 1 komentar(a)
šterbik, Foto: Reuters
šterbik, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2019. 10:42h

Golman španske rukometne reprezentacije Arpad Šterbik, jedan od junaka prve titule prvaka Evrope, oktrio je da nije očekivao da će igrati u Hrvatskoj i da je srećan što je uspio da pomogne nakon nevjerovatnog spleta okolnosti.

Šterbik je na završnicu u Zagreb stigao zbog povrede Gonsala Peresa de Vargasa i to na dan polufinala protiv Francuske i sa tri ključne odbrane doprinio finalu, a potom sa osam protiv Danske za evropski tron.

"Bio sam u Skoplju, čekao sam red za pregled kod doktora kad mi je stigao poziv iz reprezentacije oko 10.30. U 14.30 sam bio u avionu za Ljubljanu odakle su me doveli automobilom u hotel u Zagreb, stigao sam na večeru, zaspao i onda se malo spremao za Francuze", rekao je Šterbik, a prenosi Večernji list.

Iskusni 38-godišnji čuvar mreže, rođen u Senti i koji ima dvije svetske bronze sa jugoslovenskom reprezentacijom, dodaje da se odlično fizički oseća.

"Branio sam samo pola sata na Evropskom prvenstvu. Zdrav sam, imam motiv, igraću još. Čudno je, star sam kao i neki trener. Evo, Dinar (selektor Francuske) je samo dvije godine od mene stariji. Pokušavam da pomognem mlađima", poručuje golman mađarskog Vesprema, zvanično najbolji pojedinac finala