Novi ubjedljiv poraz Budućnosti

Ništa nije funkcionisalo u napadu, lopte su se gubile u seriji, u čemu je prednjačila najiskusnija Milena Raičević, pa je Ferencvaroš iz minuta u minut uvećavao prednost do rekordnih plus devet (32:24 i 33:24)
68 pregleda 15 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.01.2018. 15:46h

Bio je 12. februar 2017. godine, kada su rukometašice Budućnosti doživjele jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji - 25:33 u duelu sa Ferencvarošem u „Morači”.

U Dabašu je juče rezultat bio gotovo istovjetan u korist mađarskog tima (34:26), ali je nakon prvog poluvremena teško ko mogao da pomisli da će razvoj situacije biti takav.

Podgoričanke su odigrale sjajnih 20 minuta, četvrtim golom odlične tinejdžerke Tatjane Brnović stigle do tri razlike (13:10), ali sve nakon toga je bilo mučno za gledanje.

Zbog toga i novi ubjedljiv poraz u gostima, četvrti ove sezone, i još jedan podsjetnik da najmlađi tim u Ligi šampiona još nije stasao da odigra kvalitetno čitav meč van „Morače”.

Početak utakmice nije nagovještavao takav epilog, jer su „plave” lako pronalazile rupe u poroznoj odbrani lidera mađarskog šampionata i održavale prednost.

Nažalost, u posljednjih 70 sekundi prvog poluvremena su primile tri gola i dozvolile protivnicama da na veliki odmor odu sa minimalnim plusom (19:18).

Šta se dešavalo sa izabranicama Dragana Adžića u nastavku teško je odgonetnuti.

Ništa nije funkcionisalo u napadu, lopte su se gubile u seriji, u čemu je prednjačila najiskusnija Milena Raičević, pa je tim Gabora Eleka iz minuta u minut uvećavao prednost do rekordnih plus devet (32:24 i 33:24).

Kada bi se i pronašla neka rupa u odbrani rivala, Melinda Sikora je branila gotovo sve i uticala da Podgoričanke potpuno klonu duhom, pa je Adžić na tajm-autu morao da podsjeća svoje izabranice da je svaki gol u Ligi šampiona bitan. Uzalud.

Budućnost i dalje ima jasnu situaciju, jer bi joj pobjede u „Morači” protiv Tiringera naredne sedmice i Ferencvaroša 24. februara vjerovatno bile dovoljne za četvrtfinale.

Valjda će se tada osvetiti mađarskom timu, baš kao i lani znatno iskusniji Adžićev tim usred Budimpešte (24:23).

Ali, „žute minute” moraju da se svedu na najmanju moguću mjeru. Valjda će i ta boljka biti riješena kako se forma bude podizala...

Ferencvaroš - Budućnost 34:26 (19:18)

Dabaš - „OBO arena”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Brkić i Jusufhodžić (Austrija). Sedmerci: Ferencvaroš 3 (3), Budućnost 2 (2). Isključenja: Ferencvaroš 6, Budućnost 6 minuta.

Ferencvaroš: Sikora (10 odbrana), BIRO (četiri odbrane), ŠACL 1, Sučanski, Sekereš, Mesaroš 1, Van der Hejden 7 (2), Marton 4, LUKAČ 5, SNELDER 1, PENA 5 (1), HAFRA 3, Faluvegi, Jovanović 1, KOVAČIČ 5, Hornjak 1.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (osam odbrana), Batinović (jedna odbrana), UJKIĆ 3, JAUKOVIĆ 5, Pletikosić 1, Laslo 2 (2), MALOVIĆ 2, Premović 1, BRNOVIĆ 4, Bulatović, Pavićević 1, Ramusović 1, RAIČEVIĆ 1, GRBIĆ 5.

Bonus video: