Budućnost u Dabašu traži bodove za četvrtfinale

- Imale smo samo dvije utakmice u Regionalnoj ligi, ali svake godine imamo taj problem. Vjerujem da će i to biti dovoljno da pokažemo šta možemo. Mađarice su sigurno u boljoj formi nego mi, ali smo uspjele da svake sezone to nadoknadimo i dižemo igru iz utakmice u utakmicu - istakao je srednji bek „plavih”
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2018. 10:51h

Pretenciozno je očekivati da najmlađa ekipa u Ligi šampiona prvu pobjedu u gostima upiše protiv tima koji je ove sezone gubio samo od Vardara, ali se čini da su rukometašice Budućnosti u Mađarsku otputovale sa uvjerenjem da mogu da sruše Ferencvaroš.

Taj zaključak se mogao izvući nakon razgovora sa Draganom Adžićem i njegovim izabranicama pred današnji duel u Dabašu (15 časova).

- Očekuje nas težak meč, ali smo imale dosta vremena da se pripremimo. Na utakmicama Regionalne lige protiv Vardara i Krima smo isprobale neke stvari koje smo spremale za Ferencvaroš. Mađarski tim ni sa čim ne može da nas iznenadi. Odgledale smo nekoliko njegovih utakmica iz prvenstva i prvog dijela Lige šampiona, kao i protiv nas prošle sezone, što nam je možda i najviše koristilo. Tada smo pobijedile u Mađarskoj, ta utakmica nam je recept i za ovaj meč - poručila je Đurđina Jauković.

Ni kapitenka Milena Raičević ne želi da se vadi na izostanak takmičarskih mečeva.

- Imale smo samo dvije utakmice u Regionalnoj ligi, ali svake godine imamo taj problem. Vjerujem da će i to biti dovoljno da pokažemo šta možemo. Mađarice su sigurno u boljoj formi nego mi, ali smo uspjele da svake sezone to nadoknadimo i dižemo igru iz utakmice u utakmicu - istakao je srednji bek „plavih”.

Ferencvaroš je prošle sezone nanio najvećem crnogorskom klubu jedan od najtežih poraza u „Morači” (33:25), a u Mađarskoj je bilo 24:23 za Podgoričanke.

- FTC je odlična ekipa, pogotovo napadačka. Igrale smo prošle godine protiv nje i ubjedljivo izgubile u „Morači”. Analizirale smo dosta rivala i nadam se da ćemo uspjeti da zaustavimo njegove bekove. Na sve bi trebalo obratiti pažnju. Najveću slobodu ima Španjolka Pena, a moramo da pazimo i na Aniko Kovačič i Maru Jovanović - naglasila je Raičevićeva.

I Jaukovićeva ističe da tim Gabora Eleka ima veoma jak napad, ali ističe i manu.

- Ferencvaroš slabije igra odbranu. Non-stop mijenja Penu i mislim da to moramo da iskoristimo u tranziciji, koju smo dosta vježbale. Mađarice imaju i dosta rupa u odbrani i moramo da napadamo te slabije defanzivne igračice. Sa Holanđankom Van der Hejden konačno imaju ljevakinju u ekipi, a i Mara Jovanović igra veoma dobro. Ali, Pena i Kovačič su mozgovi ekipe, pogotovo Španjolka. Od nje sve počinje i ako je zaustavimo, kao što smo uradile prošle godine u Mađarskoj, uradićemo dobar dio posla - rekla je 20-godišnja Nikšićanka.

Vardar lako savladao Mec, Tiringeru njemački derbi

Vardar je već nakon 1. kola glavne faze osigurao plasman u četvrtfinale, jer ima maksimalnih 10 bodova. Vicešampion Evrope je u Skoplju bez problema savladao Mec (29:23). Marina Rajčić je odbranila 12 šuteva domaćim igračicama, a Jovanka Radičević joj je zatresla mrežu dva puta iz pet pokušaja.

Prvak Francuske je drugi sa šest bodova, ispred Ferencvaroša i Budućnosti, koji imaju po četiri.

Tiringer je porazio Bitighajm sa 28:26 i izjednačio se da njim na 5. mjestu sa dva boda.

Bonus video: