Đukić: Koliko su Hrvati dobri govori i to što su nezadovoljni petim mjestom u Evropi

„Lavovi” su odigrali pet mečeva sa Hrvatskom i sve izgubili, a najbliže su bili u januaru 2017. u Umagu (22:24) i petog dana ove godine u Splitu (22:25)
53 pregleda 11 komentar(a)
Dragan Đukić, Foto: Hrvatski rukometni savez
Dragan Đukić, Foto: Hrvatski rukometni savez
Ažurirano: 27.01.2018. 17:28h

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Đukić nije, očekivano, bio zadovoljan ishodom žrijeba plej-ofa za Svjetsko prvenstvo, koji je "lavovima" dodijelio Hrvatsku.

"Dobili smo jednog od protivnika koje nismo htjeli, naročito nakon rezultata Hrvatske na ovom Evropskom prvenstvu. To je nacija koja ima kontinuitet sjajnih rezultata i znam da bi se puno reprezentacija mijenjalo sa njom za peto mjesto, a Hrvati su nezadovoljni. Imaće veliku motivaciju da urade nešto na narednom velikom takmičenju, a ne samo da učestvuju. Ako je nešto pozitivno, to je da se druga utakmica igra kod nas", rekao je selektor Đukić za „Vijesti“.

„Lavovi” su odigrali pet mečeva sa Hrvatskom i sve izgubili, a najbliže su bili u januaru 2017. u Umagu (22:24) i petog dana ove godine u Splitu (22:25). Srpski stručnjak napominje da to ne bi trebalo da bude pokazatelj snage dviju selekcija.

"Prijateljske utakmice su jedno, mečevi kvalifikacija i na prvenstvima nešto drugo. Dobro se poznajemo i planirali smo da odigramo još jednu utakmicu pred baraž, a sada ćemo igrati dvije. Mogu samo da poželim i nama i njima da budemo maksimalno zdravi i kompletni, a ne smije da se zaboravi da je i njima na ovom prvenstvu falio najbolji igrač", podsjetio je Đukić na činjenicu da je Crna Gora na Evropskom prvenstvu bila bez Vuka Borozana, a da je samo prvi meč za Hrvatsku odigrao Domagoj Duvnjak.

Prva utakmica se igra od 8. do 10. juna u Hrvatskoj, revanš je od 12. do 14. juna u Crnoj Gori.

Svjetsko prvenstvo je u januaru naredne godine, a domaćini su Danska i Njemačka.

Bonus video: