„Lavovi” maštaju o Srbiji, Makedoniji ili Bjelorusiji

Želja je da se izbjegnu Hrvatska, Norveška, Slovenija, Island i poraženi iz sjutrašnjeg finala Španija - Švedska. Žrijeb počinje u 16 časova
73 pregleda 2 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Reuters
Rukometaši Crne Gore, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2018. 11:14h

Na Evropskom prvenstvu je danas slobodan dan, ali najvažniji za rukometaše Crne Gore, jer će saznati ime protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

„Lavovi” su u drugom šeširu i za rivala mogu da dobiju devet selekcija - Hrvatsku, Češku, Norvešku, Sloveniju, Bjelorusiju, Makedoniju, Srbiju, Island i poraženog iz sjutrašnjeg finala Španija - Švedska.

Timu Dragana Đukića bi vjerovatno najviše ležao duel sa Srbijom, a poželjni rivali su i Bjelorusija i Makedonija, eventualno i Češka. Protiv ostalih teško da bi imali šansi, sve i da nastupe u najjačem sastavu, što je rijetko slučaj.

Žrijeb u Zagrebu počinje u 16 časova, a utakmice će se igrati u junu. Vizu za Svjetsko prvenstvo, kao šampion, ima Francuska, te Danska i Njemačka kao domaćini.

Na žrijebu će u istoj kuglici biti Bosna i Hercegovina i Švajcarska, jer EHF još nije donio odluku o registraciji njihovog meča u Tuzli.

„Zmajevi” su slavili 21:15 i zauzeli 1. mjesto u grupi 6 pretkvalifikacija, ali je nastupio Tomislav Nuić, koji nije bio u zapisniku.

Prvi šešir: Španija/Švedska, Češka, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Bjelorusija, Makedonija, Srbija i Island.

Drugi šešir: Austrija, Crna Gora, Mađarska, Litvanija, Holandija, Portugal, Rumunija, Rusija i Švajcarska/BiH.

Bonus video: