RUKOMET: SAOPŠTENJE DIREKTORA U RSCG

Lisičić: Reprezentacija je imala sve uslove za rad, pripreme, takmičenje...

"Rukometni savez Crne Gore je primio trebovanje od tri navijačke grupe: 'Crnogorci Jug', 'Dukljani' i 'Ultra Montenegro' i je obezbijeđen im je traženi broj karata bez ikakve nadoknade. Takođe, primani su i pojedinačni zahtjevi za nabavku ulaznica, a Savez je od organizatora obezbjeđivao ulaznice čak i na sam dan utakmice“, zaključio je Lisičić
220 pregleda 11 komentar(a)
Blažo Lisičić, Foto: Savo Prelević
Blažo Lisičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2019. 12:15h

Treći uzastopni nastup rukometaša Crne Gore na evropskim prvenstvima završen je bez boda, ali su uz rezultat u prvi plan izašle trivijalni stvari - pocijepani dres Vaska Ševaljevića, činjenica da nije imao novi sa prezimenom i dresom, odsustvo navijača u Zagrebu, informacije da povrijeđene igrače nije pregledao doktor nacionalnog tima...

Zbog toga se javnosti saopštenjem obratio direktor reprezentacije Blažo Lisičić, koji je rekao da su „lavovi“ pripreme za šampionat u Hrvatskoj počeli 2. januara po planu selektora Dragana Đukića.

„Na okupljanje je pozvano 20 igrača, od kojih je 19 odradilo kompletne pripreme, dok je Vuko Borozan zbog povrede propustio ovu akciju. Doktor Aligrudić je obavio sve preglede reprezentativaca i izvršio uvid u njihovo zdravstveno stanje, a takođe je urađeno i kompletno medicinsko skeniranje Vuka Borozana i određena mu je neophodna terapija za što brži oporavak. Nakon povrede Nebojše Simića, Rukometni savez Crne Gore je sve uradio na njegovom oporavku i pripremi za utakmice u Zagrebu. Odrađeni su tretmani kod Marijane Kovačević u Beogradu i Simić se ekipi pridružio u Zagrebu“, napisao je Lisičić.

On se osvrnuo i na opremu „lavova“, koja je stigla pred šampionat.

„Sportska oprema za reprezentaciju je po sponzorskom ugovoru nabavljena od danskog proizvodjača 'Hummel', iz najnovije kolekcije za 2017. godinu i distribuirana je igračima u više nego dovoljnim količinama. 'Hummel' dresove za igru pravi samo za potrebe crnogorskih reprezentacija. Najnoviji modeli patika 'Mizuno' su igračima dostavljeni u Zagrebu prije prvenstva. Sve medicinske potrepštine i kompletna suplementacija je nabavljena u skladu sa zahtijevima medicinskog tima. Za nabavku odjeće koju su reprezentativci nosili van terena, Rukometni savez Crne Gore je imao ponudu od kompanija 'Samms' (odijelo, košulja, kravata) i 'Legend' (farmerice, košulja, džemper i sako). Reprezentativci su se odlučili za modnu liniju 'Legend', pa je takva nabavka i urađena“.

Lisičić je napomenuo da su igrači imali sve potrebne uslove za rad.

„Kompletne pripreme su odrađene u Verde kompleksu, gdje su reprezentativci imali najbolje uslove koji se u Crnoj Gori mogu imati za pripreme sportskih ekipa, a dvorana, teretana i spa centar su im bili na raspolaganju 24 sata. Takođe, u skladu sa planom selektora Đukića, reprezentacija je u Hrvatsku otišla 11. januara (19 igrača + kompletan stručni štab), što je 48 sati prije odigravanja prve utakmice, iako je zvaničan dan dolaska ekipa u Zagreb bio 12 januar. Nakon povratka sa Evropskog prvenstva, medicinska ekipa reprezentacije je odradila kompletnu analizu povrede Nebojše Simovića, koju je zadobio na posljednjoj utakmici protiv Slovenije. Određena mu je i započeta terapija za oporavak i kompletna medicinska dokumentacija je proslijeđena njegovom matičnom klubu na dalje postupanje“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore je istakao i da su svim navijačima, koji su tražili ulaznice, izašli u susret.

„U vezi sa ulaznicama za prvenstvo, Rukometni savez Crne Gore je primio trebovanje od tri navijačke grupe: 'Crnogorci Jug', 'Dukljani' i 'Ultra Montenegro' i je obezbijeđen im je traženi broj karata bez ikakve nadoknade. Takođe, primani su i pojedinačni zahtjevi za nabavku ulaznica, a Savez je od organizatora obezbjeđivao ulaznice čak i na sam dan utakmice“, zaključio je Lisičić.