Devet reprezentacija u borbi za četiri mjesta u polufinalu!

U već zamršenoj situaciji u grupi 2 sve su još više zakomplikovale pobjede Slovenije nad Španijom (31:26), odnosno Češke nad Makedonijom (25:24)
78 pregleda 2 komentar(a)
Tomaš Mrkva Dejan Manaskov, Foto: Reuters
Tomaš Mrkva Dejan Manaskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2018. 21:39h

Završni dan glavne faze Evropskog prvenstva u rukometu biće spektakularan, jer će se mjesta u polufinalu boriti čak devet reprezentacija!

U već zamršenoj situaciji u grupi 2 sve su još više zakomplikovale pobjede Slovenije nad Španijom (31:26), odnosno Češke nad Makedonijom (25:24).

Pred posljednje kolo, najbliža jednom od prva dva mjesta u grupi je Danska sa šest bodova, a u igri su Španija, Njemačka i Češka sa četiri, odnosno Slovenija sa tri.

Otpisana je samo Makedonija, koja je mogla da osvoji bod i ostane u igri, ali je Tomaš Mrkva odbranio penal Dejanu Manaskovu na isteku vremenu.

Česima je neophodna pobjeda protiv Slovenije u prvom meču u srijedu (16.15 časova), ali i remi selekcija od kojih su izgubili - Njemačke i Španije.

I Slovenci Veselina Vujovića se nadaju podjeli plijena „bed bojsa” i „crvene furije”, ali im je uz trijumf nad Česima neophodno i da otpisana Makedonija ne iznenadi Dansku...

Te kombinacije je teško ispratiti i najrealnije je u polufinalu očekivati Dansku kao pobjednika grupe, a boljeg iz duela Španija - Njemačka kao drugoplasiranog.

U grupi B u Zagrebu najbliži polufinalu su Francuzi, koji mogu da izgube i sedam razlike od Hrvatske i da osvoje jedno od prva dva mjesta.

Ako Švedska savlada Norvešku, „kauboji” će morati da slave sa bar tri gola prednosti, a Norvežani imaju jedinu opciju da trijumfuju sa pet i više pogodaka razlike i da Hrvati izgube. I Šveđani imaju nekoliko opcija za prolazak...

Bonus video: