Konačno pobjeda Budućnosti: Dobra uvertira za Ligu šampiona

Ova pobjeda je dobra uvertira za nastavak Lige šampiona, gdje će Budućnost tražiti šansu za četvrtfinale protiv Vardara, Ferencvaroša i Tiringera
92 pregleda 0 komentar(a)
Branka Konatar, Foto: ŽRK Vardar
Branka Konatar, Foto: ŽRK Vardar
Ažurirano: 20.01.2018. 17:54h

Poslije pet poraza, rukometašice Budućnosti su upisale prvu pobjedu u Regionalnoj ligi, i to veoma ubjedljivu - tim Dragana Adžića je na trećem turniru u Skoplju savladao Krim sa 33:25.

Podgoričanke su, zanimljivo, na poluvremenu vodile 19:11, baš koliko su dan ranije gubile od Vardara na velikom odmoru.

"Drago mi je što smo protiv Krima, konačno, u četvrtoj utakmici u ovoj sezoni, odigrali kako bi trebalo. Ekipa je bila svježa nakon meča sa Vardarom i vrlo sam zadovoljan, jer nam je bila potrebna ovakva pobjeda. Glavne stvari smo probali protiv Vardara i na tome moramo dodatno da radimo. Sad tek kreću prave borbe za ovu ekipu, turnir u Skoplju je bio dobra uvertira za ono što nas čeka u Ligi šampiona", naglasio je Adžić.

Najefikasnije su bile Đurđina Jauković sa sedam i Dijana Ujkić sa pet golova, a odličan utisak je ostavila i Branka Kontar, koja je počela meč na lijevom krilu i tri puta zatresla mrežu. Prve golove u seniorskoj konkurenciji su dale mlade Nikolina Vukčević (dva) i Mina Bulatović (jedan).

Ova pobjeda je dobra uvertira za nastavak Lige šampiona, u kojoj će Budućnost tražiti šansu za četvrtfinale protiv Vardara, Ferencvaroša i Tiringera. Prvi meč „plave” igraju 28. januara protiv Ferencvaroša u Budimpešti.

Krim - Budućnost 25:33 (11:19)

Skoplje - SC „Jane Sandanski”. Gledalaca: 100. Sudije: Metalari i Nikolovski (Makedonija). Sedmerci: Krim 6 (5), Budućnost 7 (5). Isključenja: Krim 8, Budućnost 10 minuta.

Krim: Marinček, Pandžić, Benko 2, Zrimšek 1, Abina 1, Beganović 2, Stanko 8, Omoregi 3, Zulič, Koren 7, Gregorc, Cakalu, Amon 1, Perederij..

Budućnost: Zokebi de Paula (15 odbrana), Batinović (jedna odbrana), Ujkić 5, Konatar 3, Jauković 7, Pletikosić 1, Laslo 3, Malović 2, Premović 1, Brnović, Bulatović 1, Pavićević, Vukčević 2, Raičević 4, Grbić 4.

Bonus video: