Lekić: Kasnimo za drugim ekipama, moramo da rastemo iz meča u meč

Podgoričke rukometašice autsajderke protiv tima koji je već u odličnoj formi

8552 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice CSKA u Podgoricu dolaze kao favorit, ali će Budućnost sve uraditi da napravi iznenađenje, kazala je srednji bek Budućnosti, Andrea Lekić.

Budućnost i CSKA iz Moskve odigraće u subotu u Podgorici utakmicu drugog kola B grupe Lige šampiona.

Podgorički tim na startu nove sezone poražen je u Koprivnici od Podravke 29:26, dok je ruskio predstavnik igrao u Moskvi sa Đerom neriješeno 27:27.

Lekić je, komentarišući duel u Koprivnici, kazala da je zadovoljna prikazanim imajući u vidu u kakvom je sastavu ekipa nastupila i kakve su poteškoće pratile Budućnost tokom priprema.

„Ima mnogo prostora za napredak. Dio igračica će se protiv CSKA priključiti, ali moramo biti svjesni da je pred nama dug proces i da kasnimo za drugim ekipama. CSKA dolazi kao favorit, duži period rade zajedno i imaju izuzetno jaku ekipu. To je i pokazala utakmica sa Đerom“, rekla je Lekić na konferenciji za novinare.

Andrea Lekić
Andrea Lekićfoto: ŽRK Budućnost

Ona je istakla da se podgoričke rukometašice moraju potruditi da neke stvari odigraju još disciplinovanije.

„Da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa. Energija i motivacija moraju da budu na viskom nivou. Mi se radujemo svakoj novoj utakmici i smatramo je kao veliku šansu za napredak. Vjerujem u još bolje reultate“, rekla je Lekić.

Ona smatra da će CSKA ove sezone biti jedno od najprijatnijih iznenađenja.

„Pokazali su protiv Đera izuzetnu igru. Imaju izuzetan kvalitet, a predvodi ih Darja Dmitrijeva, uzdanica ruske reprezentacije“, rekla je Lekić.

Barbara Arenhart
Barbara Arenhartfoto: ŽRK Budućnost

Golman Barbara Arenhart smatra da Budućnost očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika.

„Imaju veliki broj mečeva iza sebe ove sezone, ali vjerujem da smo i mi dobro trenirale da damo maksimum u ovom trenutku. Neke igračice će se priključiti timu i bićemo jače nego u Koprivnici. Vjerujem da možemo biti ravnopravne sa CSKA. Ruski tim je odličan, ali sve je moguće“, rekla je Arenhart.

Subotnji duel počeće u 18 sati i biće odigran bez prisustva publike.

Bonus video: