Budućnost protiv Odenzea traži igru i iznenađenje

Odenze - Budućnost (16)

6531 pregleda 1 komentar(a)
Vjeruje u najbolje izdanje u sezoni: Itana Grbić na meču sa CSKA, Foto: Stefan Ivanović
Vjeruje u najbolje izdanje u sezoni: Itana Grbić na meču sa CSKA, Foto: Stefan Ivanović

Pari Sen Žermen je 7. septembra objavio da je Kilijan Mbape pozitivan na koronavirus, a 13 dana kasnije je jedan od najboljih fudbalera svijeta bio u startnoj postavi.

Tako je u Francuskoj, u Crnoj Gori je potpuno drugačije. Doktori nisu dozvolili rukometašicama Budućnosti ni da treniraju čak 34 dana, zbog čega je najtrofejniji crnogorski klub doživio poraze u uvodna dva kola Lige šampiona.

Treći ispit je danas (16 časova) protiv danskog Odenzea, koji je bio perfektan u prva dva kola. Snaga rivala, ali i činjenica da su „plave” još daleko od optimalne forme, jasno ukazuju ko je favorit...

- Vidjelo se da djevojke, koje su igrale prije nego što je trebalo zbog predugog mirovanja, nisu ni blizu takmičarskog nivoa. Pred njima je sada vrlo zahtjevan period, jer nakon utakmice sa Odenzeom imaju i tri meča Zlatne lige sa reprezentacijom. Cilj je da im sačuvamo zdravlje i da onda od duela sa Brestom u 4. kolu možemo da smanjimo rizik od povreda i igramo bolje - rekao je Dragan Adžić.

Trener Budućnosti najavljuje bolje izdanje nego protiv Podravke i CSKA.

- Bićemo spremniji nego u prva dva kola, ali je protivnik zahtjevan. Dobio je Vlčeu u Rumuniji, što je potvrda kvaliteta. Tu su dvije najbolje holandske igračice, dvije najbolje Dankinje. Poznajemo ih od prije dvije godine, ali je bilo dosta promjena u timu. Bitno je da nas ne pretrče, ako to uspijemo bićemo tu, u meču.

Podgoričanke su u Koprivnici vodile devet razlike, protiv CSKA imale plus pet. Dok su imale snage, igrale su sjajan rukomet.

- To bi trebalo da bude prepoznatljivost Budućnosti i da traje što više minuta. Nema razloga da ne bude tako, cilj je da tokom čitavog meča budemo konstantni i onda možemo da igramo sa svima - zaključio je Adžić.

Jedna od onih koja je predugo pauzirala je Itana Grbić.

- Podigle smo formu u drugoj u odnosu na prvu utakmicu, nadam se da ćemo sada pokazati još više. Svjesne smo stanja, da nismo na nivou na kojem možemo da budemo, ali očekujte našu veliku borbu i trenutni maksimum. Odenze više trči od Podravke i CSKA, fokus će biti na vraćanje u odbranu. Biće zahtjevno u oba pravca. Dankinje nemaju neke šutere, već odlične fintere - naglasila je 24-godišnja Podgoričanka.

Bonus video: