"Lavice" protiv Danske žele da poprave utisak

U subotu naša selekcija igra drugi meč na pripremnom turniru

2695 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Premijera u Zlatnoj ligi nije bila uspješna, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra ima popravni na pripremnom turniru.

Od 16 časova je rival Danska u duelu u kojem izabranice Pera Johansona žele da poprave utisak nakon rezultatskog debakla kada je Francuska slavila 29:13.

Imale su „lavice” i periode dobre igre protiv Francuskinja, ali je prazan hod od 10. minuta do kraja poluvremena, kada su postigle samo gol, nešto što bi kaznile i skromnije ekipe od aktuelnih evropskih šampionki.

"Sve greške koje smo pravile su donekle bile i za očekivati, pogotovo protiv Francuske, koja je izuzetno jaka i kvalitetna reprezentacija. Poslije svih problema koje smo imale - pauze zbog koronavirusa i uvođenja u sistem nekih igračica koje prvi put igraju u dresu reprezentacije, te da nam je ovo prva akcija od decembra prošle godine i Svjetskog prvenstva u Japanu - nedostaci su normalni u ovom periodu. Ne smijemo da zaboravimo da smo imale i jako kvalitetnih stvari u igri. Treba samo da gledamo naprijed i da se spremamo za nešto što nas čeka", rekla je Majda Mehmedović, jedna od tri igračice koja je protiv Francuske postigla četiir gola.

Našu selekciju u decembru čeka EP, koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj. Ali, prije toga - duel sa Dankinjama, pa u nedjelju protiv Norvežanki.

"Čeka nas Danska, koja je u prvom kolu izgubila od Norveške. I to je izuzetno kvalitetna reprezentacija koja mnogo trči, što nama u ovom periodu ne odgovara, jer smo imale dosta problema, još se neke djevojke vraćaju u ritam. Biće veoma teško, ali tu smo da učimo. Danska ima jako mladu ekipu, u drugačijem je sastavu i sa drugim selektorom. Vjerovatno se i one uigravaju, a to je reprezentacija koja nas je pobijedila na prethodnom prvenstvu. Dankinje su mnogo jake i u odbrani i u napadu, pogotovo u tranziciji, tako da će biti izuzetno teška utakmica", jasna je Mehmedovićeva.

Cilj je, ipak, da tim Pera Johansona kroz ovaj turnir napravi dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo, mada su uslovi drugačiji nego ikad. Ekipa je desetkovana, neke igračiće koje su na spisku u ovom momentu nisu u formi, što stvara veliki problem u pripremama.

"Jako je teško sve organizovati, nikad ne znamo u kojem sastavu ćemo biti. Imamo ožiljaka od korone, samo se nadam da ćemo za Evropsko prvenstvo sve biti spremne i da ćemo dati maksimum u kojem god sastavu da nastupimo", zaključilo je krilo Budućnosti.

Bonus video: