Makedonci u transu: Protiv Njemačke na pobjedu i 1. mjesto

"Znali smo da će meč protiv Crnogoraca biti težak, posebno zbog toga što su nam mnogi unaprijed dodijelili bodove", kazao je srednji bek Makedonaca Filip Mirkulovski igrao povrijeđen.
67 pregleda 1 komentar(a)
Makedonija, Foto: Reuters
Makedonija, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2018. 15:49h

Rukometna Makedonija je u transu - nakon pobjeda nad Slovenijom i Crnom Gorom na startu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, te plasmana u 2. krug, "crveno-žuti" najavljuju velike stvari.

"Nedavno sam rekao da duel sa Njemačkom u posljednjem kolu može da bude za prvo mjesto u grupi. Mi prenosimo najmanje dva boda u sljedeću fazu, a protiv Njemačke idemo na pobedu i prvo mjesto", rekao je srednji bek Makedonaca Filip Mirkulovski.

Makedonci su sinoć u Zagrebu tek u posljednjih 15 minuta slomili otpor Crne Gore i slavili sa 29:28, iako je naša reprezentacija veći dio meča bila u vođstvu, a dva minuta prije kraja prokockala je i napad za izjednačenje.

"Znali smo da će meč protiv Crnogoraca biti težak, posebno zbog toga što su nam mnogi unaprijed dodijelili bodove", kazao je Mirkulovski, koji je igrao povrijeđen protiv Crne Gore.

Njemačka i Makedonija igraju sjutra (srijeda) u 18.15 u Zagrebu.

"Pobijedili smo u dvije utakmice i imamo četiri boda. Nismo igrali dobro prvo poluvrijeme protiv Crne Gore, ali u drugom je bilo mnogo bolje i u odbrani i u napadu", rekao je Gonzales.

Bonus video: