Slovenci razmišljaju da napuste šampionat u Hrvatskoj!?

Slovenci su uložili žalbu EHF-u nakon meča sa Njemcima, ali žalba odbijena
96 pregleda 17 komentar(a)
veselin vujović, Foto: Reuters
veselin vujović, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2018. 14:25h

Rukometni savez Slovenije razmišlja da povuče reprezentaciju sa Evropskog prvenstva!

Jučerašnja utakmica sa Njemačkom i kontroverzno ispuštena pobjeda, bila je kap koja je, kažu Slovenci, prelila čašu.

"Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog razuma. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo strane svjesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sljedeće generacije. Potrebno je, međutim, napraviti rez, do sada smo uvijek tiho i bez komentara pokušavali riješiti stvari, ali ovaj je put otišlo sve preko granice", rekao je generalni sekretar saveza Goran Cvijević.

Slovenci su uložili žalbu EHF-u nakon meča sa Njemcima, ali je žalba odbijena.

"Podnijeli smo žalbu poslije utakmice zbog sudijskih odluka, u skladu sa pravilima po kojima se krše dvije tačke. Kaznili su pogrešnog igrača, Vlahu Bagotinšeka, koji je dobio crveni karton. Kazna je trebalo da bude dva minuta isključenja i ponavljanje akcije", rekao je tim menadžer reprezentacije Uroš Mohorič.

Slovenija i Njemačka igrale su 25:25 u meču drugog kola grupe C, a Njemci izjednačili iz sedmerca na isteku vremena, nakon što su sudije iz Litvanije Gatelis i Mažeika desetak minuta gledale video-snimak i procijenile da je Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa centra.

Nakon utakmice, Veselin Vujović, selektor Slovenije, je žestoko napao čelnike evropskog rukometa nazvavši ih "debilima".

Rukomet je tema dana u Sloveniji, a Vujović i njegovi momci dobili su podršku sa svih strana.

"Sramota", napisao je Luka Dončić na tviteru, dok je predsjednik države Borut Pahor najavio dolazak na meč sa Crnom Gorom u srijedu.

Bonus video: