Adžić: Ovo je za mene jedna od većih pobjeda na klupi Budućnosti

Ključna utakmica u ovom ciklusu za nas je sa Borusijom u Njemačkoj, njoj sam se, iskreno, okrenuo i prije ovog meča. U ovom stanju nam je taj duel takmičarski bio značajniji od ovog - rekao je Adžić

9436 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Adžić na večerašnjoj utakmici, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Dragan Adžić na večerašnjoj utakmici, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nakon remija sa Brestom, Dragan Adžić je poručio da mu je ovo jedna od važnijih ili većih pobjeda za 10 godina sam na klupi Budućnosti.

- Ovo mogu samo tako da nazovem, s obzirom na to kroz šta smo sve prošli. Jako sam srećan. Prošli smo kroz probleme, pokazalo se da smo imali dobru prognozu i jako stručan rad u najtežem momentu u istoriji našeg kluba. Drago mi je da su djevojke dobile satisfakciju za to protiv vrhunske ekipe - rekao je Adžić, aludirajući je na ogromne probleme koje je ekipa tokom priprema imala sa koronavirusom.

Trofejni trener je priznao da se više fokusirao na gostovanje u Dortmundu, nego na večerašnji susret.

- Ključna utakmica u ovom ciklusu za nas je sa Borusijom u Njemačkoj, njoj sam se, iskreno, okrenuo i prije ovog meča. U ovom stanju nam je taj duel takmičarski bio značajniji od ovog.

Povezani članci

10. Oktobar 2020.

Prvi bod - Budućnost remizirala sa Brestom

Ema Ramusović je igrala samo nekoliko minuta u odbrani na startu, poslije nije ulazila.

- Igrae su one djevojke koje je trebalo da igraju. To još uvijek odlučuje trener - jasan je Adžić.

Alison Pino je naglasila da je zadovoljna, jer je upisan prvi bod.

- Zadovoljna sam, sada i fizički bolje djelujemo nego prošlog mjeseca. Bile smo agresivne, imale smo stav koji smo htjele da dostignemo na prethodnim utakmicama. Tužne smo, jer smo imale šansu da osvojimo dva boda u posljednjem napadu, ali i srećne, jer smo se konačno digle. Imamo vremena da stignemo do prave forme.

Sandra Toft smatra da Brest nije igrao kako zna.

- Teška utakmica, Budućnost je igrala fizički dobro, imala puno energije i stava, a mi nismo, što nam je bio problem do samog kraja. Budućnost je odradila dobru stvar u odbrani, otežala nam posao u napadu, i mislim da je podjela bodova.

Bonus video: