Haos u selekciji Srbiji: Tuča ili žučna rasprava selektora i potpredsjednika saveza

Srpski rukometaši su u nedjelju zabilježili i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Poslije domaćina, izgubili su i od Švedske
6 komentar(a)
jovica cvetković, Foto: Reuters
jovica cvetković, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2018. 15:15h

Potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije Dragan Škrbić i selektor Jovica Cvetković priznali su da su imali žučnu raspravu, ali ne i fizički sukob u Splitu.

"Istina je da je došlo do razgovora poslije utakmice sa Švedskom u holu hotela. Razgovor je tekao u povišenom tonu sa moje i strane selektora kao posljedica tenzije zbog svega što se događa na Evropskom prvenstvu. Taj verbalni sukob, međutim, ni u jednom trenutku nije prešao granice i nije bilo mogućnosti da pređe u neki fizički obračun", prenio je RSS riječi Dragana Škrbića.

Srpski rukometaši su u nedjelju zabilježili i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Poslije domaćina, izgubili su i od Švedske.

Mediji su prenijeli da je umalo došlo do tuče Škrbića i Cvetkovića i da je bilo na ivici incidenta.

"Jutros smo sjedjeli više od sat vremena i razgovarali o svemu. Kao što poslovica kaže, jutro je pametnije od večeri. Razmijenili smo mišljenja i ono što smo imali da kažemo, rekli smo uz kafu i jedan normalan razgovor. Ne bi trebalo da se stvara problem tamo gdje ne postoji. Ako ih i ima, riješićemo ih u okviru naše organizacije", naveo je Škrbić.

Jovica Cvetković je kazao da "nije bilo nikakvog skandala" i da je "iznenađen što se tako nešto našlo u medijima".

"Ne vidim uopšte u našem razgovoru nešto što bi na taj način bilo interesantno medijima. Ne možemo uvijek da pričamo tiho. Neki naš glasan razgovor se po neki put prokomentariše onako kako ne bi trebalo. Sve je u redu što se Škrbe i mene tiče. Razgovarali smo otvoreno o problemima koje imamo. Ne bi trebalo to dizati na nivo skandala. Što se to traži u ovom trenutku? Ovdje smo da bi zajedno napravili rezultat i pokušali da se domognemo drugog kruga", kazao je Cvetković.

Reprezenacija Srbije će u utorak igrati protiv Islanda u borbi za plasman u narednu fazu kontinentalnog šampionata.

Bonus video: