„LAVOVI“ VEČERAS IGRAJU MEČ 2. KOLA EVROPSKOG PRVENSTVA

Sa Simićem u napad na Makedoniju

„Simić je bolje. Trenirao je sa nama, raduje činjenica da je zdrav i spreman“, rekao je selektor Dragan Đukić pred večerašnji meč sa Makedonijom (20.30 časova)
8 komentar(a)
Nebojša Simić, Foto: Hrvatski rukometni savez
Nebojša Simić, Foto: Hrvatski rukometni savez
Ažurirano: 15.01.2018. 10:52h

Poslije 12 uzastopnih poraza na evropskim prvenstvima, rukometaši Crne Gore će večeras u Zagrebu (20.30 časova) imati šansu za prvu pobjedu.

Rival je Makedonija, koja je favorit jer je u 1. kolu porazila Sloveniju, a „lavovi“ su ubjedljivo izgubili od Njemačke. To, ipak, ne mora ništa da znači, jer igra tima Raula Gonsalesa više odgovara timu Dragana Đukića, a i Makedonci nemaju ni približan kvalitet kao Njemci

„Ako smo mi očekivano izgubili od prvaka Evrope, pobjeda Makedonije je malo iznenađenje, jer je Slovenija bila favorit. Situacija u našoj grupi je takva da sve može da se odluči večeras protiv Makedonije, a možda i u posljednjem kolu sa Slovenijom“, rekao je Đukić.

Otkada su saznali imena rivala u grupi, rukometaši i stručni štab Crne Gore kao šansu za trijumf istićču upravo duel sa „crveno-žutima“.

„Prije početka se razmišljalo da Makedonija, ne zbog toga što je slabija, već zato što igra drugačiji rukomet, može da bude naša šansa. Postavili smo sebi za cilj da probamo da je pobijedimo i imamo šanse, iako smo autsajderi. Želimo da igramo puno bolje nego protiv Njemačke, ali i da rivala iznenadimo nekim promjenama na terenu“, naglasio je Đukić.

Srpski stručnjak, koji je 2003. i 2004. bio selektor večerašnjeg rivala Crne Gore, izdvojio je četiri igrača kao ključne.

„Makedonci imaju dvije udarne pesnice - Lazarova i Manaskova, koji najviše šutiraju i daju najviše golova. Ali, sve se dešava na liniji srednji bek Mirkulovski - pivotmen Stoilov. Ako zaustavite to, možete da zaustavite i Makedoniju“.

Đukić je pojasnio koje zamke postoje u odbrani.

„Makedonija igra tipičan španski rukomet, sigurno do gola, sa pivotmenom kojeg je teško čuvati. Često iznuđuje isključenja i skoro je nezaustavljiv u igri jedan na jedan. S druge strane, ako ostanete plitko da branite, imate šut Lazarova ili dva odlična krila, tako da to nije lako riješiti“.

„Lavovi“ su u 1. kolu ubjedljivo izgubili od Njemačke (32:19), za čiju odbranu nisu imali nikakvo rješenje. Možda će večeras biti drugačije.

„U napadu možemo da igramo malo drugačije nego protiv Njemačke, da nam se ne desi da primimo onoliko golova iz tranzicije kao u prvom meču. Pokušaćemo to da spriječimo, a onda da sa njima igramo šah. Vidjećemo da li to umijemo“, dodao je Đukić.

Selektor Crne Gore je izvršio i promjenu u sastavu - Nebojša Simić se oporavio od povrede lista za svega pet dana, iako mu je prognozirana pauza od tri sedmice, pa će na tribine morati Mile Mijušković. Ta izmjena je prijavljena EHF-u još sinoć, iako je bilo vremena do jutros, kada je bio tehnički sastanak.

„Simić je bolje. Trenirao je sa nama, raduje činjenica da je zdrav i spreman“, zaključio je Đukić.

Preporučujemo za Vas