Đukić: Izgubili smo bez borbe; Božović: Protiv Makedonije na sve ili ništa

"Idemo na sve ili ništa protiv Makedonije. Tu smo utakmicu označili kao ključnu i tako moramo da je odigramo", kazao je Miloš Božović
3 komentar(a)
Crna Gora Njemačka, Foto: Reuters
Crna Gora Njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2018. 19:10h

Crnogorski rukometaši očekivano su poraženi od Njemačke 32:19 na startu grupe C Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Očekivan epilog, ali neočekivano slab otpor "lavova" jednom od favorita za zlato.

"Niko ne može oduzeti Njemcima to što imaju i to što jesu. Igrali su dobro, čvrsto, imali su raspoložene golmane. Međutim, mi smo izgubili gotovo bez borbe, to je utisak. U toj seriji 0:9 našim greškama smo dali Njemačkoj lake golove. Poslije toga nije bilo prave utakmice. Ostali smo dužni navijačima u Zagrebu i Crnoj Gori, svima koji nas vole. Osjećam se odgovornim zbog toga", rekao je selektor Đukić.

"I da smo odigrali najbolje što možemo, ne bismo dobili Njemačku. Ali, očekivali smo bolje, jači otpor... Ostaje nam da analiziramo, da vidimo gdje smo griješili i da igramo potpuno drugačije u nastavku. Svi smo svjesni toga, napraviću i promjene u sastavu. Utakmicu sa Makedonijom smo označili kao najvažniju i moramo da je odigramo drugačije nego ovu", kazao je on.

Miloš Božović je rekao da "ovo nije bila utakmica u kojoj je Crna Gora tražila šansu za prolaz i dokazivanje".

"Moguće da je ovo bio trenutni maksimum. Bilo je i malo treme, najmlađa smo ekipa na šampionatu. Razbijali su nas u tranzicijama, nismo mogli da to pratimo. Oni su poznati po takvoj igri", kazao je Božović.

Meč sa Makedonijom je odlučujući.

"Idemo na sve ili ništa. Tu smo utakmicu označili kao ključnu i tako moramo da je odigramo", kazao je Božović.

Vladan Lipovina igra u Njemačkoj, znao je kvalitete rivala...

"Ne treba trošiti riječi o Njemačkoj, ali mi smo igrali loše. Nema šta, moramo da spremimo da igramo bolje u naredna dva meča. Predstoji nam dan pauze da analiziramo rivala, a onda u srijedu da damo sve od sebe",kazao je Lipovina.

Bonus video: