PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

"Lavovi" u ponedjeljak počinju pripreme za Kosovo i Rumuniju

„Lavovi“ će dočekati selekciju Kosova četvrtog novembra u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije četiri dana kasnije u Baja Mareu

3826 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović

Muška seniorska rukometna reprezentacija okupiće se u ponedjeljak u Podgorici i početi pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

„Lavovi“ će dočekati selekciju Kosova četvrtog novembra u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije četiri dana kasnije u Baja Mareu.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 22 igrača: golmani Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Danilo Mihaljević i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivoti Nemanja Grbović i Nebojša Simović, te bekovi Igor Radojević, Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Osim Kosova i Rumunije, protivnik u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već su obezbijedili aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

Preporučujemo za Vas