„Lavove” ni problemi neće pokolebati

Bez Borozana i Simića se mora, a Đukićevi puleni uvjeravaju da će imati šta da pokažu u konkurenciji Njemačke, Makedonije i Slovenije
2 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Rukometaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2018. 09:14h

Kada se saznalo da Vuko Borozan neće igrati na Evropskom prvenstvu, bilo je jasno da će Crnoj Gori put ka prvoj pobjedi na velikim takmičenjima biti otežan.

Noć pred put u Hrvatsku, „lavovi” su ostali bez drugog najjačeg aduta, sjajnog golmana Nebojše Simića, koji je doživio parcijalnu rupturu mišića lista i trebalo bi da odmara tri sedmice.

Iako se Dragan Đukić još nada da bi čuvar mreže Melzungena nekim čudom mogao da pomogne u Zagrebu, od toga vjerovatno neće biti ništa. Crnogorski rukometaši su juče bez Simića otputovali na poprište grupe C, a 24-godišnji Baranin je mogao samo da ih isprati.

Vidjelo se da je njegova povreda poremetila igrače, što je i Đukić potvrdio odgovorom na pitanje kako je ekipa to podnijela:

"Šokantno", priznao je 55-godišnji srpski trener.

Bez Borozana i Simića se mora, a Đukićevi puleni uvjeravaju da će imati šta da pokažu u konkurenciji Njemačke, Makedonije i Slovenije.

"Očekujem da igramo kao što smo i trenirali - agresivno, precizno i borbeno. Vjerujem da ću igrati bolje nego do sada u reprezentaciji i znam da će to doprinijeti i kolektivu", najavio je Stevan Vujović.

Bek koji se u oktobru nakon tri godine vratio u nacionalni tim poručuje da odsustvo dva odlična igra mora da bude dodatni motiv „lavovima”.

"Možda nas ove povrede ujedine još više. Ovakvi igrači bi nedostajali svakoj ekipi, ali igraćemo kao tim i nadam se da ćemo postići uspjeh".

Duel sa Makedonijom je najveća šansa za Crnu Goru da stigne do pobjede i napravi veliki korak ka drugom krugu, ali se neće odustati ni od ostalih susreta.

"Svi smatraju da protiv Makedonije možemo najbolje da ogiramo, ali idemo da pobijedimo na sve tri utakmice, jer smatram da imamo šanse protiv svih rivala. Samo pod jednim uslovom - da igramo maksimalno borbeno i precizno, tehnički i taktički", zaključio je Vujović.

Uz Rada Mijatovića, najiskusniji rukometaš u Đukićevom timu je 36-godišnji Igor Marković. Lijevo krilo mađarskog Komloa je svjestan da je Crna Gora apsolutni autsajder u sjutrašnjem duelu sa Njemačkom u „Areni Zagreb” (17.15 časova).

"Gledali smo video, spremali se, ali to je prvak Evrope i ne možemo da prijetimo. Poželjno je da odigramo dobro kako bismo stekli samopouzdanje za utakmicu sa Makedonijom, koja nam je najvažnija", naglasio je Marković.

Čovjek kojem će ovo biti treće veliko takmičenje ističe da nije samo duel sa Makedonijom šansa Crne Gore, ali jeste najveća.

"Slovenija nije jaka kao na Svjetskom prvenstvu. Oslabila je u odbrani, bez Doleneca ni u napadu nije ekipa kakva je bila, ali je i pored toga veoma ozbiljna reprezentacija. Svi znamo ko je Veselin Vujović, kako njegovi timovi igraju, tako da je naša najrealnija šansa, ipak, Makedonija".

Marković je igrao sva tri meča Crne Gore i Njemačke, u kojima „lavovi” imaju dvije pobjede i poraz. Protiv aktuelnog šampiona Evrope su ostvarili možda i najšokantniju pobjedu, 1. novembra 2012. u Manhajmu (31:27)

"Odigrali smo dobro protiv Švedske dvije utakmice 2012. godine i u junu Nikšiću, ali onaj meč u Manhajmu je bio najbolji naše reprezentacije. Sve se bilo poklopilo - imali smo fenomenalnu odbranu, napad je bio dobar, golmani vrhunski. Kada bi se to ponovilo, onda bismo mogli da opet pobijedimo Njemačku, ali je realno ona sada na većem nivou, raste iz prvenstva u prvenstvo, ima novi sistem i igrače i jedan je od favorita za medalje", realan je Marković.

Bonus video: