Vuja hvali Crnogorce, ali napominje: Jedno su prijateljske utakmice, drugo je veliko takmičenje

“Jedno je igrati prijateljske utakmice, a drugo je veliko takmičenje, kada znaš da te svaki šut, svaka lopta može udaljiti od cilja koji želiš”, kazao je Vujović
58 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Veselin Vujović, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2018. 15:49h

Legendarni crnogorski rukometaš i trener Veselin Vujović rekao je da se nada da duel Slovenije i Crne Gore u posljednjem kolu grupne faze u Zagrebu neće odlučivati o prolasku u drugi krug.

Selektor slovenačke reprezentacije još jednom je pohvalio crnogorski tim, koga je gledao na prijateljskom meču sa Hrvatskom.

“Ako je suditi po toj utakmici, Crna Gora će biti ozbiljan rival svima. Momci su odigrali muški, hrabro, pred punom dvoranom...”, rekao je Vujović za portal balkan-handball.

On je, međutim, napomenuo:

“Jedno je igrati prijateljske utakmice, a drugo je veliko takmičenje, kada znaš da te svaki šut, svaka lopta može udaljiti od cilja koji želiš”, kazao je Vujović.

Izostanak Borozana je, ističe, veliki gubitak za Crnu Goru.

“Kada je još on bio u timu govorio sam da Crna Gora možda ima najperspektivniju bekovsku liniju na svijetu. I sada mislim da igraju dobar rukomet, sviđa mi se kako radi Dragan Đukić”, rekao je Vujović.

Crna Gora i Slovenija igraju posljednji meč u grupi, 17. januara u Zagrebu.

“Možda se budemo sastali kada već sve bude odlučeno. Ne bih volio da se u toj utakmici odlučuje da li mi ili Crnogorci idemo dalje. Volio bih da to ne bude meč takvog uloga, jer ne znam kako bih sve to preživio”, istakao je Vuja.

Bonus video: