CRNOGORSKI RUKOMETAŠI OD SUBOTE NA EP

Oslabljeni "lavovi" krenuli u Hrvatsku i poručili: Uvijek smo bili jači od problema

“Ja bih ovaj odlazak nazvao početkom putovanja u Tokio. Ako tako gledamo – ko zna šta nas sve iskušava, i kakve ćemo sve prepreke imati da bismo vidjeli da li smo toliko jaki koliko mislimo da jesmo”, kazao je selektor
6 komentar(a)
rukometaši crne gore, Foto: RSCG
rukometaši crne gore, Foto: RSCG
Ažurirano: 11.01.2018. 13:48h

Nema sreće crnogorska selekcija – bez dvije prve zvijezde, “lavovi” idu u borbu sa najboljim evropskim timovima.

Nakon Vuka Borozana, otpao je i golman Nebojša Simić, koji je hramajući došao na posljednje okupljanje pred put u Zagreb.

On se povrijedio sinoć na treningu i moraće da pauzira nekoliko sedmica, što znači da neće moći da pomogne timu na Evropskom prvenstvu.

“On je imao ogroman motiv da na povratku u nacionalni tim bude najbolji igrač. Gotovo je sigurno da neće biti sa nama”, rekao je selektor Dragan Đukić, koji je jednom riječju opisao kako je Simićeva povreda uticala na ekipu:

“Šokantno”, rekao je selektor.

Bez dvojica najboljih šanse Đukićevog tima, u mečevima sa Njemačkom, Makedonijom i Slovenijom, nisu velike. Međutim, selektor je optimista...

“Mi ćemo probati da budemo tim iznad svega. Ne mijenjamo svoje ambicije, želimo da ostvarimo prvu pobjedu. Za to smo se spremali, radili i podnijeli velike žrtve”, kazao je Đukić.

Pred odlazak u Zagreb Đukić ipak gleda u budućnost.

“Ja bih ovaj odlazak nazvao početkom putovanja u Tokio. Ako tako gledamo – ko zna šta nas sve iskušava, i kakve ćemo sve prepreke imati da bismo vidjeli da li smo toliko jaki koliko mislimo da jesmo”, kazao je selektor.

Četvrto učešće na Evropskim prvenstvima, treće zaredom, najbolji crnogorski rukometaši, otvaraju u subotu protiv Njemačke od 17 i 15.

Njemci su aktuelni šampioni, najavljuju da ponovo idu na zlato.

“Sa punim pravom. Njemačka je izraziti favorit ne samo u grupi, već na šampionatu. Mi smo imali planove i snove, ali ćemo probati da odigramo tako da vidimo šta nam je činiti u narednim mečevima”, naglasio je Đukić.

Nema Simića I Borozana, tu je Nemanja Grbović, koji nije još maksimalno spreman...

“Na 70 odsto sam, ali mislim da će biti dobro. Uvijek smo bili jači od problema, faliće nam i Borozan i Simić, ali idemo bez njih da probamo da izborimo prolaz”, kazao je Grbović.

U odsustvu Borozana, veću minutažu i odgovornost na terenu imaće Stevan Vujović.

“Očekujem da igramo onako kako smo trenirali. Očekujem dobru igru, preciznu igru, sa preciznim zadacima i veliku borbu. To očekujem od tima, a što se tiče mene – očekujem da igram bolje za reprezentaciju nego do sada. Kvalitetnije, požrtvovanije i agresivnije, a samim tim biće bolje i ekipi”, kazao je Vujović.

Nakon duela sa Njemačkom, Crna Gora dva dana kasnije igra sa Makedonijom koju predvodi 37-godišnji Kiril Lazarov. Grupnu fazu “lavovi” završavaju duelom sa Slovenijom – koju vodi Veselin Vujović u srijedu, 17. januara.

Preporučujemo za Vas