Korona diktira pravila: Ne zna se ko dolazi, ko igra, da li se igra...

Zbog pandemije koronavirusa, spisak za utakmice sa Kosovom i Rumunijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine (4. i 8. novembar) se mijenjao iz dana u dan i još se ne zna kakav će biti konačni

5203 pregleda 1 komentar(a)
Vladan Lipovina i Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević
Vladan Lipovina i Miloš Vujović, Foto: Savo Prelević

Otkada je Crna Gora obnovila nezavisnost, u muškoj rukometnoj reprezentaciji je bilo svega. I dobrih i loših stvari - od prvog nastupa naših selekcija na velikim takmičenjima (Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norveškoj), nezaboravnih pobjeda nad Švedskom, Njemačkom, Danskom..., do maltene izbacivanja iz hotela zbog neplaćenog računa, odlazaka igrača u druge reprezentacije, raznoraznih skandala i skandalčića...

Nijedna situacija, međutim, ne može da se poredi sa onom kroz koju je prethodnih dana prošao selektor Zoran Roganović sa sportskim direktorom Draškom Mrvaljevićem, ali i predsjednikom RSCG Petrom Kapisodom. Zbog pandemije koronavirusa, spisak za utakmice sa Kosovom i Rumunijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine (4. i 8. novembar) se mijenjao iz dana u dan i još se ne zna kakav će biti konačni.

„Lavovi” će večeras (18.30) odraditi prvi trening u Podgorici, a zna se da na njemu neće biti prvog golmana Nebojše Simića, kao ni Miloša Božovića, koji je dobio dozvolu selektora da preskoči ovu akciju, kako bi sa suprugom i bebom odselio iz Zagreba.

Za nekoliko igrača iz Rumunije se razmatralo da u toj zemlji dočekaju meč u Baja Mareu, zakazan za nedjelju, ali je stigla „rampa” - Dobrođea sud je zabranila Igoru Radojeviću i Nebojši Simoviću da se priključe nacionalnom timu, zbog straha od koronavirusa.

Ni Ferencvaroš nije dozvolio Božu Anđeliću da zaigra za „lavove”, iako je pravilo Evropske rukometne federacije da klubovi moraju da puste igrače da nastupe na zvaničnim utakmicama. Doduše, njegova ekipa je u karantinu, a i pitanje je kako bi se vratio u Mađarsku. U karantinu je i Mile Mijušković, koji takođe neće doći.

Zbog toga niko ne zna ko će igrati u srijedu protiv Kosova (20.30 časova) u „Morači” i četiri dana kasnije sa Rumunima u Baja Mareu možda i ključni meč u kvalifikacijama. Sve može da se promijeni do večeras, kada će Roganović znati na koga može da računa.

Na spisku, objavljenom prije nekoliko dana, bili su golmani Mijušković, Jagoš Braunović, Danilo Mihaljević i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivoti Nemanja Grbović i Simović, te bekovi Radojević, Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Božović, Anđelić, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić i Radojica Čepić.

Simović i Radojević su otpali bar za Kosovo (postoje mininalne šanse da se priključi u Rumuniji), dok Anđelić i Mijušković preskaču kompletnu akciju.

Roganović je naknadno pozvao pivota Admira Pelidiju, koji nastupa za rumunski Buzau kod Pera Miloševića, a možda se priključi i neko iz domaće lige.

Doduše, situacija se stalno mijenja, tako da je moguće da se neki od ova dva meča i odgodi.

Mnogi već jesu, baš zbog straha od korone i problema sa putovanjima - u grupi 1 se neće igrati ništa, jer su Belgijanci i Grci morali da otkažu, pa na teren zbog njih neće ni Francuzi i Srbi, a novi termini će se tražiti za još šest utakmica.

Bonus video: