Oslabljeni „lavovi” hvataju zalet za Evropsko prvenstvo

Zoran Roganović za duele sa Kosovom u srijedu u 20.30 časova u „Bemax areni” i Rumunijom u nedjelju u Baja Mareu računa na 16 igrača, osmorica nedostaju

4402 pregleda 4 komentar(a)
Trener golmana Gojko Vučinić, selektor Zoran Roganović i predsjednik RSCG Petar Kapisoda, Foto: Stefan Ivanović
Trener golmana Gojko Vučinić, selektor Zoran Roganović i predsjednik RSCG Petar Kapisoda, Foto: Stefan Ivanović

Tokom prethodnih dana, crnogorski rukometaši dolazili su iz svih krajeva Evrope - od Švedske, gdje radi i živi i selektor Zoran Roganović, preko Španije, Francuske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Ukrajine i Sjeverne Makedonije, ali su morali da čekaju na prvi trening.

Razlog je više i „izlizano” ponavljati - strah od koronavirusa. U jutarnjim časovima odradili su PCR testove, a kada je stigla vijest da su svi negativni, mogli su da se iz hotela „Verde” spuste u dvoranu.

Roganović za duele sa Kosovom u srijedu u 20.30 časova u „Bemax areni” i Rumunijom u nedjelju u Baja Mareu računa na 16 igrača - golmane Jagoša Braunovića i Gorana Anđelića, krila Miloša Vujovića, Aleksandra Bakića, Mirka Radovića, Marka Lasicu i Filipa Vujovića, pivota Nemanju Grbovića, te bekove Vaska Ševaljevića, Stevana Vujovića, Aleksandra Glendžu, Vladana Lipovinu, Stefana Čavora, Rista Vujačića i Radojicu Čepića, te naknadno pozvanog Vasilija Kaluđerovića.

Novi golmanski tandem: Goran Anđelić (okrenut leđima) i Jagoš Braunović
Novi golmanski tandem: Goran Anđelić (okrenut leđima) i Jagoš Braunovićfoto: Stefan Ivanović

Prvi trening su odradili svi sem „Njemaca” Vujovića, Lipovine i Čavora, koji su stigli, ali su pošteđeni jer su u nedjelju igrali Bundesligu.

Zbog pozitivnih slučajeva u timovima za koje nastupaju, odnosno obaveznog karantina, sa spiska su otpali golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević (Nebojša Simić je dobio slobodno), te bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, dok pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nisu dobili dozvole kluba da budu sa nacionalnim timom.

Najmlađi u reprezentaciji: Aleksandar Bakić i Radojica Čepić
Najmlađi u reprezentaciji: Aleksandar Bakić i Radojica Čepićfoto: Stefan Ivanović

Moguće je da se Radojević i Simović, baš kao i Admir Pelidija ako bude negativan na PCR testu, priključe reprezentaciji u Rumuniji, gdje i igraju.

- Imamo baš dosta problema sa dolaskom i okupljanjem igrača, ali osjećam veliku radost što smo zajedno nakon gotovo 10 mjeseci. Propustili smo turnir u aprilu sa Švajcarskom, kao i baraž sa Češkom, tako da mi je drago da smo se okupili, iako smo desetkovani. Momci su odradili fenomenalan posao, pridržavali su se mjera u na testiranju je cijela ekipa bila negativna na kovid-19. Zato možemo da nastavimo gdje smo stali u januaru - istakao je Roganović.

Selektor „lavova” ne želi da stvara alibi.

- U svakog igrača koji je tu imamo jako veliko povjerenje. Ima tu momaka koji još nisu nastupali za A reprezentaciju, ali sam siguran da će svi u srijedu i nedjelju dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat.

Jedan od najvećih aduta u bekovskoj liniji: Stevan Vujović
Jedan od najvećih aduta u bekovskoj liniji: Stevan Vujovićfoto: Stefan Ivanović

U mislima igrača je vjerovatno meč sa Rumunijom, koji bi mogao da bude ključan za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, ali 42-godišnji Cetinjanin ne želi da mu se ponovi situacija sa prethodnih kvalifikacija, kada je u Podgorici doživljen šokantan remi sa Farskim Ostrvima.

- Mislim prvo na utakmicu sa reprezentacijom Kosova, koja je od četvrtka na okupu, sa novim, španskim trenerom. U prednosti je, jer naša ekipa do sada nije bila u ovom sastavu, nedostaje nam vrijeme. Siguran sam da će momci srčanošću i motivacijom odraditi prvu utakmicu kako bi trebalo. Poslije ćemo vidjeti u kom sastavu u Rumuniju, vidjeti da li uspjeti da priključi neki igrač koji je u karantinu ili ne može da dođe u CG. Situacija se mijenja svakodnevno, sve je neizvjesno, ali sam radostan što smo se konačno okupili - zaključio je Roganović.

Bonus video: