Roganović: Važna pobjeda, biće teže protiv Rumunije

Crna Gora za četiri dana gostuje Rumuniji

10850 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Stefan Ivanović
Zoran Roganović, Foto: Stefan Ivanović

Selektor crnogorskih rukometaša Zoran Roganović bio je zadovoljan pobjedom nad Kosovom 32:25 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

"Lavovi", oslabljeni izostankom sedmorice važnih igrača (koronavirus ili karantin) u drugom poluvremenu su slomili otpor rivala.

"Imali smo dosta problema zbog izostanka nekoliko igrača, u drugom poluvremenu smo sa povećanom motivacijom i boljom igrom, te drugačijom odbranom - 6-0 umjesto 5-1 - došli i do boljeg izdanja našeg golmana Anđelića, koji je sa nekoliko dobrih odbrana, napravio tu razliku. Na kraju sedam razlike za nas i dva važna boda što je najvažnije u ovom trenutku", kazao je Roganović.

Crna Gora za četiri dana gostuje Rumuniji.

"Očekujem težu utakmicu nego što je bila ova protiv Kosova, to je naš tradicionalan protivnik sa kojim smo uvijek igrali izjednačene utakmice. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da do nedjelje priključimo timu još nekog igrača, odnosno da ih 'izvučemo' iz različitih klubova i zemalja. U tom slučaju bi bili u još jačem sastavu, ali bez obzira na to u kojem sastavu da nastupimo, biće veoma teško", kazao je Roganović.

"Teška utakmica za nas, kao i svaka u kvalifikacijama, naročito zbog činjenice da nema navijača. Svaka pobjeda je veoma važna, naročito na početku kvalifikacija. Odigrali smo solidan meč kako u odbrani, tako i u napadu. Okrećemo se gostovanju u Rumuniji, nedostaje nam dosta igrača, ali imamo tri dana da se pripremimo na najbolji način. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje protiv Rumunije", rekao je Stefan Čavor.

Bonus video: