Njemci jasni pred rukometni EURO: Idemo na zlato, minimum je polufinale

Njemačka je prije dvije godine osvojila evropsku titulu, zatim uzela bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, a čak 11 od 16 igrača iz tog tima igraće i u Hrvatskoj
1 komentar(a)
Kristijan Prokop, Foto: Sport.de
Kristijan Prokop, Foto: Sport.de
Ažurirano: 10.01.2018. 15:45h

Rukometna reprezentacija Njemačke ide na Evropsko prvenstvo da odbrani titulu, a minimum ispod koga se ne smije ići je polufinale.

To je poruka aktuelnog šampiona i prvog rivala Crne Gore u završnici, 13. januara u Zagrebu, u prvom kolu grupe C.

"Kao prvo, želimo da preživimo grupnu fazu sa što više bodova. Na to smo sada skoncentrisani. Nakon prvog kruga idemo na medalju, na zlatnu, a polufinale je naša obaveza", rekao je selektor Njemačke Kristijan Prokop.

Njemačka je prije dvije godine osvojila evropsku titulu, zatim uzela bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, a čak 11 od 16 igrača iz tog tima igraće i u Hrvatskoj.

"Mi smo meta svima na ovom šampionatu. Tako je uvijek sa šampionima. Na nama je da odgovorimo na najbolji način na sve prijetnje i dodatne motive", rekao je kapiten Uve Genshajmer.

"U Hrvatskoj će igrati najjači selekcije na svijetu. Evropsko prvenstvo je jače od svjetskog, igra se sa mnogo više inteziteta, nema lake utakmice", kazao je selektor Prokop.

Bonus video: