Lasica: Možemo mnogo bolje, to ćemo dokazati u nastavku kvalifikacija

Stvarali smo šanse, ali je njihov golman briljirao i napravio ovu razliku - rekao je 32-godišnji Nikšićanin, koji je bio kapiten u odsustvu Vaska Ševaljevića

7693 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Pandemija koronavirusa je koštala rukometaše Crne Gore plasmana na Svjetsko prvenstvo u Egiptu, jer je otkazan baraž sa Češkom, koronavirus bi mogao da ih zaustavi i na putu ka petom uzastopnom nastupu na šampionatima Evrope.

U 2. kolu kvalifikacija za EHF Euro u Mađarskoj i Slovačkoj, „lavovi” su poraženi od Rumunije 36:27, a vidjelo se koliko timu nedostaju Nebojša Simić, Miloš Božović, Vasko Ševaljević, Mile Mijušković, Božo Anđelić...

- Poraz je ubjedljiv, ali bez sedam jako važnih igrača ne možemo tako lako da funkcionišemo. Momci su mladi, neiskusni i podlegli su pritisku. Vidjeli smo da mogu da igraju u prvih 10 minuta, ali kasnije smo izgubili kompas i nismo uspjeli da se vratimo. Žao mi je, jer ovo nije realan rezultat. Možemo mnogo bolje, to ćemo dokazati u nastavku kvalifikacija - rekao je Marko Lasica.

Crna Gora je odlično počela meč, napadala sedam na šest i povela 5:1, ali je odjednom stala.

- Krenulo je jako dobro, u prvih 10 minuta ispoštovali smo taktičke zadatke koje je selektor postavio. Kasnije je došlo do umora i pada koncentracije, počeli da griješimo u akcijama koje smo do tada lagano rješavali. Rumuni su nas sustigli i napravili pet golova razlike u 1. poluvremenu, nakon čega nismo uspjeli da se vratimo.

Čovjek koji je u odsustvu Ševaljevića bio kapiten smatra da je meč prelomio golman Rumuna, Jonuc Janku.

- Ovog puta nismo kiksali u napadu, već nam je odbrana zakazala. Stvarali smo šanse, ali je njihov golman briljirao i napravio ovu razliku - istakao je Lasica.

Bonus video: