Roganović: Nadam se da nećemo imati više ovakve probleme

Siguran sam da ćemo protiv Švedske odigrati bolje. Ta selekcija je u vrhu svjetskog rukometa, ali kad budemo bar donekle kompletni, uvjeren sam da možemo da napravimo iznenađenje čak i u Švedskoj - istakao je 42-godišnji Cetinjanin.

13386 pregleda 26 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Nebojša Simić je tražio od selektora Zorana Roganovića da preskoči početak kvalifikacija, kako ne bi imao problema u Melzungenu, Miloš Božović je zamolio da bude pošteđen da bi sa suprugom i bebom odselio iz Zagreba.

Da su samo njih dvojica bila odustna, rukometna reprezentacija Crne Gore bi teško mogla do pobjede u Rumuniji, a onda su redom zbog koronavirusa ili karantina u ekipama otpadali mnogi - Simićeva prva zamjena Mile Mijušković i još jedan golman, Danilo Mihaljević, bekovi Božo Anđelić, Branko Vujović i Igor Radojević, kao i pivot Nebojša Simović.

Poslije utakmice sa Kosovom, Istr je naprasno pozvao kapitena Vaska Ševaljevića i Rista Vujačića da se vrate u Francusku, a da na spisku ne bude dvocifren broj odsutnih pobrinuo se Simović, koji se na ličnu odgovornost i uz brojne peripetije priključio saigračima u Baja Mareu.

Bez devet igrača, Crna Gora je, nažalost, izgubila devet razlike (36:27) i sada je čeka jako težak put do Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Start nije to nagovještavao, jer su „lavovi” poveli 5:1.

- Poslije jako finog i disciplinovanog početka, taktički dobro pripremljenog, ušli smo u greške koje je jako iskusna rumunska ekipa kažnjavala svaki put. Morali smo da nastavimo da igramo pametno i disciplinovano, ali osjetili su se problemi sa igračima i vremenom za pripremu, koje nismo imali. Kvalifikacije se nastavljaju u januaru, nadam se da nećemo imati problema sa pozvanim igračima kao ove sedmice i siguran sam da će to izgledati puno bolje - naglasio je Roganović.

Crna Gora 6. januara dočekuje Švedsku, tri dana kasnije gostuje toj zemlji. Bod u tom dvomeču bi potpuno promijenio situaciju u kojoj se nalaze „lavovi”. Slično je bilo i u prošlim kvalifikacijama - poslije šokantnog remija sa Farskim Ostrvima i poraza od Ukrajine, Roganovićev tim se izvukao epskom pobjedom nad Danskom. Možda i sada bude tako.

- Siguran sam da ćemo protiv Švedske odigrati bolje. Ta selekcija je u vrhu svjetskog rukometa, ali kad budemo bar donekle kompletni, uvjeren sam da možemo da napravimo iznenađenje čak i u Švedskoj. Nadam se da ćemo u Crnoj Gori igrati pred publikom, mada je to teško, jer je malo vremena do tada - istakao je 42-godišnji Cetinjanin.

Bonus video: