Postupio sam kao pravi Crnogorac, nadam se da su moji saigrači ponosni

“Postupio sam kao pravi Crnogorac. Našao sam se u tom trenutku na tom mjestu, pomogao čovjeku u nevolji. Bez razmišljanja sam to uradio. Nadam se da su moji saigrači ponosni na mene”, rekao je Radojević za TV Vijesti
73 pregleda 5 komentar(a)
Igor Radojević, Foto: Luka Zeković
Igor Radojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.01.2018. 16:03h

Crnogorski rukometaš Igor Radojević je početkom decembra bio heroj u Mađarskoj.

Mediji u toj zemlji, i ne samo sportska javnost, veličali su 27-godišnjeg mladića iz Andrijevice, nakon što je spasao život jednom čovjeku u gradu Egeru, izvukavši ga iz hladnog jezera, u koji je upao, dok je sa unukom hranio patke.

“Postupio sam kao pravi Crnogorac. Našao sam se u tom trenutku na tom mjestu, pomogao čovjeku u nevolji. Bez razmišljanja sam to uradio. Nadam se da su moji saigrači ponosni na mene”, rekao je Radojević za TV Vijesti.

Radojević je prolazio kroz park, kada je vidio da čovjek, u nesvjesnom stanju, pada u vodu.

“Vraćao sam se sa treninga, slučajno ugledao čovjeka u vodi. Odmah sam reagovao, to je, smatram, ljudska reakcija da se pomogne nekome kome je pomoć potrebna. Bilo je hladno, snijeg okolo, voda hladna, ali nisam o tome razmišljao. Srećom, sve se dobro završilo”, kazao je Radojević.

Za svoje djelo, dobio je priznanje gradonačelnika Egera - “Orden za hrabrost”, a danas i Rukometnog saveza Crne Gore.

“Hvala ljudima iz Rukometnog saveza, koji su nagradili moj human gest. Ovo nije sportska nagrada, ali mi mnogo znači”, kazao je Radojević.

Njega i njegove saigrače od subote očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, mečevi sa Njemačkom, Makedonijom i Slovenijom, borba za prolaz u drugu fazu.

“Odbrana će biti naš najveći adut. Jako smo motivisani, nadam se bar jednoj pobjedi i prolasku dalje. Čekaju nas tri teška meča, a Makedonija je našta šansa. To je odlična selekcija, sa odličnim trenerom, ali mislim da smo bolji od njih”, poručio je Radojević.

Bonus video: