Budućnost opet na terenu, Majda Mehmedović poručuje: Napravićemo im probleme

"Teško je pripremati se, držati fokus sa problemima koje imamo. Željno očekujemo svaku utakmicu, doživljavamo je kao praznik, svaki put kad imamo mogućnost da igramo", kaže krilo Podgoričanki

11038 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nakon skoro mjesec - još od 18. oktobra i meča sa Borusijom u Dortmundu - rukometašice Budućnosti se vraćaju na teren.

"Plave" u subotu nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona - rival u podgoričkoj "Bemax areni" je Ramniku Vlčea u meču 8. kola grupe B.

"Teško je pripremati se, držati fokus sa problemima koje imamo. Željno očekujemo svaku utakmicu, doživljavamo je kao praznik, svaki put kad imamo mogućnost da igramo. Čeka nas Vlčea, izuzetno jaka i kvalitetna ekipa, koja je, kao i mi, imala problema sa koronom", rekla je Majda Mehmedović na konferenciji za medije.

Ona je istakla da je teško prognozirati ishod meča...

"Spremale smo se koliko se moglo i koliko nas je bilo na treninzima. Mi koje smo trenirale daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Očekujem jako tešku utakmicu, igrali smo sa njima i prošle godine, znamo koliko su borbene", kaže Majda.

"Biće nam teško da zaustavimo strpljivu i dugu igru u napadu, ali ako se postavimo dobro u odbrani i pomažemo jedna drugoj - napravićemo im puno problema", rekla je Mehmedovićeva.

Francuskinja na golu Budućnosti Armel Atingre ističe da Vlčea igra brz rukomet.

"Alisija Fernandez i Kristina Liščević su glavna opasnost. Činjenica je da Rumunke neće doći u kompletnom sastavu, ali sigurno je da će biti teško. Ne samo zbog kvaliteta protivnika, več i zbog činjenice da smo imali dugu pauzu. Bez obzira na to očekujem pobjedu", rekla je Atingre.

"Ekipa je u pauzi trenirala kvalitetno. Odigrale smo nekoliko utakmica između sebe. Djevojke imaju iskustva da se pripreme i ovim vanrednim okolnostima", rekla je Atingre. Rumunski sastav je jedan od direktnih protivnika za plasman drugu fazu takmičenja. "Ekipa raste kako sezona odmiče. To je evidentno. Očekujem pobjedu koja bi bila važna u situaciji kada se ne zna da li će biti odigran meč protiv Đera narednog vikenda", rekla je Atingre. Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja odigrala pet mečeva i ostvarila po pobjedu i remi, uz tri poraza. Ramniku Vlčea je bez bodova poslije četiri utakmice, a prvi međusobni duel, u sedmom kolu, odgođen je zbog koronavirusa.

Subotnji duel počinje u 18 sati.

Bonus video: