Povratak na scenu

Nije nam prijala pauza od tri sedmice, posebno zbog toga što smo podizali formu. Vjerujem da ćemo pokazati respekt prema rivalu i kvalitet koji imamo, poručio je trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić pred meč sa Vlčeom u 8. kolu Lige šampiona (18 h, Bemax arena)

4160 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

Budućnost je kvalitetnija od Vlčee, ali samo uz maksimalan respekt prema rivalu može da napravi razliku na terenu i ostvari pobjedu, poručio je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić uoči važnog duela u 8. kolu EHF DELO Lige šampiona.

Podgoričanke se vraćaju na scenu nakon skoro mjesec pauze i dva odložena meča u evropskoj eliti zbog koronavirusa, koji je detektovan u redovima rivala. Poželjnijeg protivnika nakon prekida ritma vjerovatno nisu mogle ni da požele, jer je Vlčea jedina bez bodova poslije četiri utakmice i ima ulogu autsajdera večeras u “Bemax areni” (18 sati).

Adžić je, međutim, poslovično oprezan - to što Rumunke još nemaju pobjedu, a bile su i pogođene koronavirusom, ne mora ništa da znači.

- Vlčeu dobro poznajemo i izuzetno poštujemo, bez obzira na poraze na startu sezone. Oni nisu do sada igrali sa ekipama koje su im direktni rivali za prolaz. Vjerujem da ćemo mi pokazati respekt prema njima, kao i kvalitet koji imamo - rekao je Adžić na konferenciji za novinare, poručivši da Rumunke dolaze sa najboljim igračicama i u dobroj formi.

- Vlčea je odigrala nekoliko utamica u rumunskom prvenstvu, u ovom periodu je i u boljoj takmičarskoj formi od nas, ali vjerujem da ćemo dobrim odnosom to uspjeti da nadomjestimo i da ćemo osvojiti bodove.

I Budućnosti su potrebne pobjede - tri poraza, po jedan trijumf i remi nije bilans ekipe koja cilja visok plasman. Ipak, Majda Mehmedović i drugarice su još u fazi povratka u pravi ritam nakon ogromnih problema sa kojima su se suočili u pripremom periodu, uoči starta sezone.

- Pritisak dobrog rezultata postoji, ali imamo iskusan i kvalitetan tim koji zna da se nosi sa tim. Imamo i iskustva igranja sa Vlčeom, znamo na šta da treba obratimo pažnju i čemu da se posvetimo. Vjerujem da će to nas držati i da ćemo biti na dobrom nivou i pobjedom zaokružiti na najbolji način ovaj dio sezone, u ovim uslovima - dodao je Adžić.

Problemi koji prate Budućnost od starta nastavili su se i tokom prinudne pauze, a period od prethodne utakmice protiv Borisije Dortmund obilježila je povreda Tatjane Brnović.

- Uspješno je operisana, nadam se da ćemo je imati na proljeće. Pored svih problema koje smo imali, njena povreda je dodatni izazov za ekipu. Nije nam odgovaralo ni što tri sedmice nismo igrali utakmicu, posebno zbog toga što smo podizali formu. Ovo je nezahvalan period za sve sportiste, koji treniraju i spremaju se, a svaki čas može nešto da se promijeni. Zbog toga sam veoma ponosan kako djevojke reaguju i kako iznose sve to i vjerujem da će da im se vrati - rekao je Adžić.

Budućnost je prošle sezone dobila oba međusobna duela u grupi protiv Vlčee.

Bonus video: