Adžić: Očekivao sam probleme protiv Vlčee

Ni mi nijesmo u nekom posebnom ritmu zbog neigranja utakmica u posljednje tri sedmice, ali izdržali smo i upisali važne bodove u borbi za prolaz u narednu fazu - rekao je trener „plavih” nakon trijumfa 29:28

4670 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Lekić na večerašnjoj utakmici, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Andrea Lekić na večerašnjoj utakmici, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Iako je imala velikih problema sa koronavirusom i u Podgoricu došla bez nekoliko igračica i šefa stručnog štaba, a uzgred i doputovala autobusom 800 kilometara, Ramniku Vlčea je namučila Budućnost.

Rumunski tim je bio na pragu prvog boda u Ligi šampiona, ali je Marta Lopes osam sekundi prije kraja pogodila stativu, pa su „plave” slavile 29:28.

- Očekivao sam ovakav meč, i pored problema koje ima Vlčea. Jako cijenim igračice i stručni štab rumunskog tima, te način na koji igraju, tako da nisam iznenađen. Zadovoljan sam što smo uspjeli da ostvarimo pobjedu uprkos brojnim problemima koje imamo, a na koje se nadovezala povreda Pino. Ni mi nismo u posebnom ritmu zbog neigranja utakmica u posljednje tri sedmice, ali izdržali smo i upisali važne bodove u borbi za prolaz u narednu fazu. Vjerujem da će Vlčea biti kompletnija narednog vikenda i da će još bolje odigrati na gostovanju Borusiji u Dortmundu. Zaslužuje plasman u narednu fazu, jer ima veoma dobar tim i dobru energiju - kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić.

Armej Atingre je imala šest odbrana, a upisala se i u strijelce, jer je u prvom poluvremenu zatresla prazan gol rumunskog tima.

- Bilo je veoma teško i srećna sam što smo upisale pobjedu. To je najvažnije, jer sada imamo vremena da se spremimo za naredni meč. Za oba tima ovo je veoma nezgodan period, jer imaju problema sa koronavirusom u svojim redovima. Izgubile smo ritam, jer nijesmo igrale posljednje tri sedmice, dok Vlčea nije bila u kompletnom sastavu zbog pozitivnih slučajeva na novi virus - rekla je Atingre.

Bonus video: