Adžić: Podbacili smo u odbrani

Godina je izazovna, vjerujem da će Budućnost, uz kapital koji smo stekli, moći da kroz sedam utakmica dođe u poziciju da u martu igra osminu finala Lige šampiona - rekao je trener „plavih”

6567 pregleda 1 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIĆ
Foto: BORIS PEJOVIĆ

Otkada je Dragan Adžić postao trener, Budućnost je postala sinonim za jaku odbranu.

Ali, posljednjih sezona se sve češće dešava da „plave” primaju 30 i više golova, što se dogodilo i večeras u Mađarskoj, gdje je Đer sa svega osam igračica u polju, sa ljevakinjom na lijevom krilu, čak 34 puta zatresao mrežu Barbare Arenhart i Armej Atingre.

Budućnost je tako „uprskala” dobar start, jer je nekoliko puta imala tri gola razlike.

- Dobar ulazak u meč i dobra energija, posebno napadačka. Odbrambeno nismo bili na visini zadatka tokom čitave utakmice, a nije bilo koncentracije u 2. poluvremenu. To je Đer kao najkvalitetnija i najiskusnija ekipa znao da kazni. Mislim da smo mogli više i da smo mogli do kraja da ispariramo, ali je ekipa odbrambeno podbacila - priznao je Adžić.

Gabor Danji je prijavio ekipu sa 11 igračica, ali je Eduarda Amorim otpala, jer je saznala da joj je suprug pozitivan na koronavirus.

- Najvažnije je da su sve djevojke ostale zdrave, da na maksimalnom nivou dočekaju Evropsko prvenstvo. Godina je izazovna, vjerujem da će Budućnost, uz kapital koji smo stekli, moći da kroz sedam utakmica dođe u poziciju da u martu igra osminu finala Lige šampiona. Nadam se da će graditi ambicije do kraja u boljim uslovima, i po pitanju korone, i zdravlja igračica i njihovog učinka - naglasio je Adžić.

Bonus video: