Adžić: Četvrtfinale Lige šampiona bi bila nagrada

"Vjerujem da možemo da se izborimo sa izazovom i dočekamo april i četvrtfinale sa nekom velikom ekipom", poručuje trofejni trener
55 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.01.2018. 14:50h

U fokusu rukometne javnosti u Crnoj Gori su "lavovi", koji se spremaju za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a rukometašice Budućnosti "ispod radara" treniraju za nastavak Lige šampiona.

"Plave" igraju tek 28. januara u Budimpešti protiv Ferencvaroša, a moguće je da taj meč odigra i Ema Ramusović, koja je juče počela da trenira poslije povrede koljena "zarađene" na Svjetskom prvenstvu. Do tada će Podgoričanke odigrati i turnir Regionalne lige (19. i 20. januar) u Skoplju.

"Ema je počela da radi suve intervale sa nama, polako ćemo je uključivati u treninge. Ako ne bude većih problema, računamo da će biti spremna najkasnije za 2. kolo Lige šampiona, ako ne i za prvo. Zasada sve izgleda dobro, odlično se radi sa njom i oporavlja se kako želimo", rekao je Dragan Adžić.

Devet rukometašica Budućnosti je nastupilo na Svjetskom prvenstvu (osam za Crnu Goru i Darli Zokebi de Paula za Španiju), ali su Đurđina Malović i Dijana Ujkić imale malu minutažu, a nezamjenljive su u startnoj postavi.

"Djevojke koje su manje igrale pokazuju veću energiju, a one koje su bile na terenu su na tih sedam utakmica podigle sebe i nisu došle premorene. Vjerujem da će se sve to odraziti pozitivno na njihov dalji rad", poručio je Adžić.

Budućnost će glavnu fazu početi sa četiri boda, kao i Ferencvaroš, iza Vardara sa osam i Meca sa šest, a ispred Bitighajma (dva) i Tiringera (nula).

"Ferencvaroš i Tiringer će biti u takmičarskoj formi, jer su Njemice odigrale već tri utakmice nakon Svjetskog prvenstva, a imaće ih još pet. I Mađarice su počele 30. decembra i imaće još utakmica u šampionatu. To su kvalitetni sastavi, ali vjerujem da možemo da se izborimo sa izazovom i dočekamo april i četvrtfinale sa nekom velikom ekipom. To bi bila nagrada za ovaj mladi tim, kojem bi to puno značilo. O Vardaru je izlišno trošiti riječi, jer su nam prioritet ove dvije ekipe", priznao je Adžić, uz napomenu da vjeruje u bolja izdanja u gostima nego u prvoj fazi.

"Još su ozbiljniji protivnici, ali vjerujem da će se smanjiti jaz između utakmica na domaćem terenu i na strani. Prioritet su, ipak, utakmice kući, koje mogu da nam pomognu da ostvarimo veliki rezultat.

Bonus video: