Ovako će izgledati prvo veliko takmičenje u korona-eri: "Lavice" samo u hotelu i dvorani

Evropsko prvenstvo za rukometašice, na kome učestvuje i Crna Gora, trebalo je da se igra i u Norveškoj, ali su vlasti te zemlje zabranile organizaciju turnira zbog složene epidemiološke situacije

14317 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Aniko Kovacs/IHF
Foto: Aniko Kovacs/IHF

Ne računajući Ligu šampiona i NBA, koje su posebna sportska priča - i finansijska i organizaciona, kao i dva teniska Grend slema i ATP finale, u Danskoj će 3. decembra početi prvo veliko takmičenja u korona-eri.

Evropsko prvenstvo za rukometašice, na kome učestvuje i Crna Gora, trebalo je da se igra i u Norveškoj, ali su vlasti te zemlje zabranile organizaciju turnira zbog složene epidemiološke situacije.

Danska Vlada je nakon pregovora sa čelnicima EHF dozvolila da Herning i Kolding budu domaćini, pod strogim oslovima.

Ovo su neke od osnovnih.

Svi učesnici takmičenja moraju da dostave negativan test 72 sata prije dolaska u Dansku, kako bi uopšte mogli da krenu na put. Na aerodromu, svi članovi delegacija biće testirani i prebačeni direktno u hotelske sobe, koje ne smiju da napuštaju dok testovi ne budu negativni.

Od dana dolaska do dana odlaska iz Danske svi će biti testirani svaka 72 sata.

Igračice i članovi delegacija neće moći da napuštaju hotel, osim kad idu na utakmice ili treninge. Neće imati direktan kontakt sa medijima, samo preko internet-veze.

Ekipe neće smjeti da koriste svlačionice nakon mečeva, već će direktno iz dvorane u autobus, koji ih vozi u hotel.

Ako bilo ko iz delegacije prekrši pravila, biće odstranjen sa takmičenja i poslat kući.

Igračice, treneri, pstali članovi ekipe i sudije biće u tzv. crvenoj zoni. U plavoj su ostale osobe uključene u pripremu turnira. Plava i crvena zona ne smiju da dođu u kontakt jedna sa drugom.

I na kraju, maksimum 500 gledalaca moći će da bude na tribinama.

Crna Gora je u grupi koja se igra u Herningu, sa Danskom, Francuskom i Slovenijom.

Bonus video: