Uvijek autsajder, nikada favorit: Kakve su procjene pred nastup Crne Gore na EP

Crna Gora igra u grupi sa Francuskom, Danskom i Slovenijom. Dalje idu tri selekcije

12232 pregleda 5 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Uvijek autsajder, nikada favorit - tako je na zvaničnom sajtu EHF-a najavljeno učešće ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu, koje se igra od 3. decembra u Danskoj.

"Prolazak u glavnu rundu biće težak zadatak za Crnu Goru, još neizvjesniji nakon smjene Pera Johansona i dolaska Kima Rasmusena u posljednjim minutima", navodi se u tekstu.

Crna Gora igra u grupi sa Francuskom, Danskom i Slovenijom. Dalje idu tri selekcije.

"Gedanjem u sastav, možete da pomislite da Crna Gora nema zbog mnogo čega da bude ljubomorna ni da Dansku, Francusku ili Rusiju. Ali, čini se da će tim, bez obzira koliko talentovan, u jednom ili drugom trenutku posrnuti", ističe se.

"Da bi se osvojilo važno takmičenje, kakvo je EURO, morate da igrate najbolji rukomet u svakom meču. Ako Crna Gora u tome uspije, onda neće biti daleko od medalja", piše u tekstu.

"Poštujem svakog protivnika, ali uvjeravam svakoga da treba da poštuje Crnu Goru. Svaka ekipa će imati težak posao protiv nas, ako budemo igrale najbolje što možemo", kazala je kapiten Jovanka Radičević.

EHF navodi da će posebna pažnja biti na dvije golmanke Martu Batinović i Ljubicu Nenezić da bi nadoknadili odsustvo Marine Rajčić.

Bonus video: