ZELENO SVJETLO ZA ODLAZAK U DANSKU

Pozitivna vijest - sve „lavice” negativne

Time je otklonjena posljednja prepreka da „lavice” u utorak krenu ka Danskoj, gdje u petak počinju nastup na Evropskom prvenstvu

20161 pregleda 138 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Stigla je vijest koja se čekala - sve rukometašice i članovi stručnog štaba reprezentacije Crne Gore su negativni na PCR testu.

Time je otklonjena posljednja prepreka da „lavice” u utorak krenu ka Danskoj, gdje u petak počinju nastup na Evropskom prvenstvu. Plan je da se sjutra autobusom dođe do Tirane, odakle će preko Frankfurta i Bilunda u srijedu crnogorska ekspedicija stići u Herning, poprište grupe A.

- Jedva smo čekale da opet igramo veliko prvenstvo. Nadam se da nas korona neće uskratiti za to zadovoljstvo i da ćemo sve izaći na teren i dati sve od sebe na svakoj utakmici. Izuzetno teška grupa nas čeka, jedni od najtežih protivnika, ali se nadam da ćemo da se borimo kao i do sada i da će rezultati doći sami od sebe - rekla je Majda Mehmedović.

U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Japanu, na kojem je osvojeno 5. mjesto, nema čak četiri igračice iz startne postave - Milene Raičević, Katarine Bulatović, Marine Rajčić i Tatjane Brnović.

- Nikada nismo igrale u ovom sastavu, biće izuzetno teško bez igračica koje su bile u Japanu. Na nama je da izađemo na teren i da se borimo. I te kako smo motivisane i svaki put kad obučemo ovu crvenu majicu ili dres imamo dodatni, jači motiv, pa znam da borbenosti neće nedostajati - naglasila je 30-godišnja Baranka.

Rivali u grupi A su Francuska, Danska i nikad jača Slovenija. U toj konkurenciji bi plasman u glavnu fazu bio veliki uspjeh.

- Glavni aduti su da odigramo kolektivno i da se borimo, pogotovo u odbrani, Drugačiji je sastav, bilo je malo vremena da se uigramo, ali se nadam da će igra iz utakmice u utakmicu da bude bolja - poručila je Mehmedovićeva.

Itana Grbić će u Danskoj igrati na poziciji srednjeg beka, na kojoj je osam-devet godina neprikosnovena bila Raičevićeva.

- Imamo dosta iskusnih igračica, ali i mladih, koje su čekale da se ukaže šansa. Nadam se da ćemo je konačno iskoristiti - naglasila je 24-godišnja Podgoričanka.

Pripreme su bile jako kratke, a na njima se na ekipu privikavao novi selektor Kim Rasmusen.

- Navikle smo da nemamo nešto pretjerano vremena za pripremu, posebno pred prvenstva. Sada će nas voditi i novi selektor, ali moramo da budemo zadovoljne, jer je atmosfera na nivou. Poseban osjećaj i emocije su kad je reprezentacija u pitanju, pa sa pozitivnom energijom idemo u Dansku.

Cilj je plasman u drugu fazu, iako je jasno da u jakoj konkurenciji evropskog prvaka, domaćina i jakih Slovenki neće biti nimalo jednostavno osvojiti jedno od prva tri mjesta.

- Kao i svake godine idemo težim putem, nikako Francusku da zaobiđemo. Evropsko prvenstvo je svakako jako, svih 16 ekipa je stvarno kvalitetno, ali se nadam da ćemo proći grupu - zaključila je Grbićeva.