susret predsjednika cok i rscg

"Lavice" imaju posebno mjesto: Simonović poželio sreću rukometašicama pred EURO

“Sportistima i sportskim radnicima glavna i najveća želja je da se nađu na Olimpijskim igrama”, kazao je Simonović

2669 pregleda 4 komentar(a)
Simonović i Kapisoda, Foto: COK
Simonović i Kapisoda, Foto: COK

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, poželio je uspješan nastup ženskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

„Lavice” imaju posebno mjesto u olimpijskom pokretu u Crnoj Gori, jer su donijele prvu olimpijsku medalju - 2012. godine u Londonu.

Povodom predstojećeg velikog takmičenja, Simonović je razgovarao sa predsjednikom Rukometnog saveza Petrom Kapisodom.

“Sportistima i sportskim radnicima glavna i najveća želja je da se nađu na Olimpijskim igrama”, kazao je Simonović.

„Razgovori sa Kapisodom uvijek su posebno dragi, a naročito otkad se nalazi u ovoj ulozi, s obzirom na to da ga jako cijenim kao veoma preduzimljivog i sjajnog momka, još od njegovih sportskih dana i borilišta, pa sve do danas. Ne samo što ima sportski duh, već vrlo dobro razumije sport, njegovu suštinu i značaj, zahvaljujući čemu je nakon uspješne karijere postao i veoma uspješan sportski radnik. Drago mi je da smo se vidjeli pred ovo veliko takmičenje, a nakon hrabrih poteza koje je povukao u posljednje vrijeme. Mislim da možemo očekivati novu energiju u rukometnom sportu. Moguće da rezultat ne isprati nove poteze u svakom trenutku, ali oni, u svakom slučaju, jesu vizionarski i originalni. Siguran sam da će, ako ne na kratak, onda sigurno na duži rok dati veoma dobre rezultate. Znam, takođe, da je prije velikih poteza dobro razmislio o svemu, a pravi ljudi imaju hrabrosti, znanja i iskustva da donesu takve odluke. Onako kako je igrao nastavio je da vodi Savez, naš rukomet – kao jedan od sportova u kojima Crna Gora može napraviti rezultat”, kazao je predsjednik COK-a.

Simonović je kazao da će COK pomagati svima koji se budu borili za olimpijska odličja.

“Naročito imamo obavezu prema Rukometnom savezu koji će biti domaćin kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je odložen za mart. Savez se suočio sa velikim troškovima, a obaveze u vezi sa turnirom, napraviće nove.”

Kapisoda je istako važan, partnerski odnos Crnogorskog olimpijskog komiteta i Rukometnog saveza Crne Gore.

“Crnogorski olimpijski komitet i predsjednik Simonović su naš pouzdani partneri sa kojim kontinuirano radimo. Nadam se da će u ovom maniru biti nastavljena saradnja. Zadovoljstvo mi je što imam čast da se sa ovakvim predsjednikom, oko svih ključnih stvari, ponekad posavjetujem, a to puno znači. Drago mi je što je COK i moja kuća, gdje sam uvijek dobrodošao. Naravno, očekujem predsjednika Simonovića u prijateljsku posjetu našem Savezu. Vrata su mu uvijek otvorena”, zaključio je Kapisoda.

Preporučujemo za Vas