"Lavice" stigle u Herning: Prvi krug testova obavljen - sve djevojke negativne

Rukometašice Crne Gore oko 17 časova stigle u Herning i odmah otišle u sobe, iz kojih nisu smjele mrdnu dok nisu došli rezultati PCR testiranja. Prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju u petak (18.15) protiv Francuske

4832 pregleda 1 komentar(a)
Ubijeđena da se do dobrog rezultata može uz vrhunsku odbranu: Ema Ramusović, Foto: Jure Erzen/kolektiff
Ubijeđena da se do dobrog rezultata može uz vrhunsku odbranu: Ema Ramusović, Foto: Jure Erzen/kolektiff
Ažurirano: 02.12.2020. 23:01h

Do Bilunda je sve bilo lako - poslije noćenja u Tirani i usputne stanice u Frankfurtu, rukometašice Crne Gore su oko 14 časova stigle u Dansku, zemlju koja će nakon odustajanja Norveške i dosta peripetija sa dozvolama organizovati prvo veliko takmičenje u korona eri, Evropsko prvenstvo.

Nažalost, već prvog dana se vidjelo koliko će organizacija u uslovima pandemije biti komplikovana. Nakon što su sačekali Slovenke, koje su bile prve na redu za PCR testiranje, stručni štab i „lavice” su poslije dva sata napustili aerodrom u Bilundu.

I to nije bilo sve, jer su odmah po dolasku u Herning morali u sobe, uz obavezu da u četiri zida sačekaju rezultate testiranja. Umjesto obećanih maksimum četiri sata, rezultati su se čekali do kasno večeras - vijesti su pozitivne, sve djevojke su negativne, pa bi ekipa trebalo da odradi trening zakazan za 11.30 časova.

Novi krug testiranja zakazan je za sjut...

"Svjesne smo da je korona velika prepreka, kako u sportu, tako i u životu. Spremne smo za taj poduhvat. Neću ništa da prognoziram, već ćemo se kao ekipa potruditi da damo sve od sebe i da krajnji ishod bude u našu korist", rekla je Ema Ramusović.

Crna Gora u petak (18.15) u prvom meču grupe A igra sa braniocem titule, Francuskom. Tim Olivijea Krumbolca je iskusan, moćan i po procjenama rukometnih eksperata, uz Norvešku, glavni favorit za medalje. Ovo će biti čak osmi duel Crne Gore i Francuske na velikim takmičenjima, a naš tim je dobio samo jedan, doduše najvažniji meč - u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu, golom Katarine Bulatović iz sedmerca na isteku vremena za 23:22.

"Kroz sva ova prvenstva nikako da preskočimo Francusku. Poznajemo je dosta dobro, to je jaka ekipa, svjesne smo o kakvom se protivniku radi", naglasila je Ramusovićeva.

Osim Bulatovićeve, koja je završila karijeru, nema ni još tri stuba nacionalnog tima - Milene Raičević, Marine Rajčić i Tatjane Brnović.

"Teško je, fale nam Milena, Tanja i Marina, ali pokušaćemo da nadomjestimo taj nedostatak. Naš glavni adut je odbrana. Ako ona bude na vrhunskom nivou, možemo da ostvarimo dobar rezultat", naglasila je 24-godišnja Beranka.

"Sigurno je da će nam faliti i na terenu i van njega, ali mi koje smo tu pokušaćemo da damo sve od sebe i izvučemo naš maksimum", nadovezala se Jelena Despotović.

Bek mađarskog Debrecina ističe da su odbrana i kolektiv stvari na koje Crna Gora može da se osloni, a ne smeta joj ni što je rival na startu jedna od najboljih ekipa na svijetu.

"Na Evropskom prvenstvu su sve ekipe jake, svejedno ne bismo imale laku utakmicu na startu. Bilo bi lijepo da dobro otvorimo prvenstvo zbog samopouzdanja i nastavka takmičenja, ali vidjećemo šta će se desiti", istakla je Jelena Despotović.

U grupi Crne Gore su i domaćin Danska i Slovenija, sa kojima "lavice" igraju u nedjelju, odnosno u utorak.

Tri reprezentacije plasiraće se u drugu fazu.

Bonus video: