Mehmedović: Dobile smo pozitivnu energiju; Jauković: Pokazale smo kakvo srce imamo

Crna Gora izgubila od Francuske 24:23

6598 pregleda 9 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Majda Mehmedović, Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Crnogorske rukometašice žale zbog poraza od Francuske (24:23) na startu Evropskog prvenstva, ali igra u prvom meču daje veliki optimizam pred nastavak takmičenja.

"Veoma dobro smo otvorile prvenstvo bez obzira na poraz. Pokazale smo jedno od boljih izdanja u međusobnim duelima protiv Francuske. Drago mi je što smo pokazale karakter i ostavile srce na terenu, iako nam to nije donijelo pobjedu. Zadovoljna sam kako izgledamo na terenu i želja mi je da ovako nastavimo i u nastavku prvenstva. Žalimo, ali ovo je put kojim treba da idemo i okrećemo se narednom meču koji u nedjelju igramo protiv Danske", kazala je Majda Mehmedović.

Otežavajuća okolnost je bila i to što je "lavice" prvi put vodio vodio Kim Rasmusen.

"Biće veoma teško, ali sve djevojke su pozitivnog raspoloženja nakon ovog meča. Imamo novog selektora, nismo imale nijedan pripremni meč, tako da nismo ni znale kako će sve to izgledati na terenu, ali ovo izdanje nam daje pozitivnu energiju. Ovo je samo prvi korak, ali moramo da napravimo veći. Moramo da ponovimo dobre stvari iz ovog duela, da ispravimo greške koje smo pravili i da odigramo dobar meč i protiv Danske. Od prvog dana vjerujem u plasman u glavnu fazu. Nadam se da će mi se želja i ostvariti", rekla je Majda Mehmedović.

Đurđina Jauković dobro poznaje kvalitet francuske selekcija, od ove sezone igra u Brestu...

"Imala sam osjećaj i prije meča da možemo da pariramo Francuskoj. Pokazale smo kakvo srce imamo. Ponosna sam kako smo se suprotstavile šampionu Evrope, bivšem prvaku svijeta i osvajaču olimpijske medalje. Ne mogu da kažem da sam razočarana, ali teško je bilo što reći, kada mislite da ste zaslužile makar bod", kazala je Jauković.

Ona je naglasila da je više dobrih nego loših stvari iz ovog meča...

"One su slavile možda i zahvaljujući dužoj klupi. Treća opcija Francuske na poziciji desnog beka je presudila, postigla je dva-tri ključna gola i izborila sedmerce. Imamo slobodan dan u subotu, a onda da se što bolje pripremimo za Dansku. Ako ponovimo ovo izdanje u odbrani i energiju koju smo imali protiv Francuske, sve će zavisiti od nas", kazala je Jauković.

Bonus video: