Rasmusen: Možemo svakoga da pobijedimo

Pričali smo o tome da ako budemo donosili prave odluke i radili timski, možemo da pobijedimo svakoga na svijetu. To se ovog puta vidjelo, ali moramo da zadržimo fokus, jer svi mali detalji moraju da budu savršeni da bismo imali šansu da pobijedimo - rekao je selektor rukometašica Crne Gore nakon poraza od Francuske 24:23

7844 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Na debiju na klupi Crne Gore, Kim Rasmusen je umalo priredio prvorazrednu senzaciju.

„Lavice“ su vodile 50 minuta, ali je veći izbor igračica Olivijea Krumbolca prelomio meč i omogućio Francuskoj da slavi 24:23.

- Pomiješane su mi emocije. Nisam frustriran, već tužan zbog djevojaka i tima, jer nismo uzeli bar bod, ali i ponosan što smo odigrali ovakav meč protiv Francuske. Bili smo veoma koncentrisani, znali smo da moramo da budemo takvi 60 minuta. Djevojke su dale sve što su mogle, ali smo se umorili u posljednjih 15 minuta. I pored toga bili blizu remiju, bar toliko smo zaslužili - rekao je Rasmusen.

Zanimljivo, meč je prelomio treći desni bek u rotaciji Olivijea Krumbolca, Isijatu Kujate, a gol odluke je dalo treće lijevo krilo, Kloi Valentini.

- To je Francuska. Prije meča sam rekao da imaju toliko igračica da biraju, da mogu samo da mijenjaju i da će se naći neko ko ima dobar dan, Treći desni bek nam je bio veoma težak, jer je davao golove, iznuđivao isključenja, a bili smo umorni i bilo je veoma teško da ga zaustavimo. Dali smo maksimum, ali su u posljednjih 10-ak minuta bile fizičke prejake za nas.

Ovo izdanje je dokaz da Crna Gora i dalje može da igra vrhunski rukomet.

- Pričali smo o tome da ako budemo donosili prave odluke i radili timski, možemo da pobijedimo svakoga na svijetu. To se ovog puta vidjelo, ali moramo da zadržimo fokus, jer svi mali detalji moraju da budu savršeni da bismo imali šansu da pobijedimo. Pokazali smo da smo na pravom putu, a sada mislimo samo o Danskoj i kako da je zaustavimo, jer je i ona fizički jaka. Bar imamo jednu dobru utakmicu iza sebe i vidimo da imamo šansu.

Ni suđenje nije odgovaralo Crnoj Gori, koja je imala 12 minuta isključenja, naspram svega dva Francuske.

- Pored tako velike razlike izgubiti golom razlike je nevjerovatno. Djevojke su odradile izvanredan posao u odbrani, ali mislim da je moralo da bude manje isključenja za nas, a jedno ili dva više za Francusku. Tako je to u rukometu, uvijek gledate takve stvari, a ovog puta je nama bilo teško da toliko budemo sa igračicom manje - naglasio je Rasmusen.

Bonus video: