Bojana Popović zna mane Danske: Pokušaćemo da napravimo veliko iznenađenje

Francuska je prošla, slijedi Danska - sjutra od 20 i 30

26644 pregleda 238 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Nijedan poraz nije dobar, nije prijatan, ali postoje porazi poslije kojih se mogu izvući mnoge pozitivne stvari i najaviti uspješan nastavak takmičenja.

Takav je bio poraz rukometašica Crne Gore od Francuske (24:23) na startu Evropskog prvenstva.

U duelu favorita za titulu i ekipe koja je došla oslabljena i sa novim trenerom nije se vidjela razlika, presudile su nijanse u finišu.

Bojana Popović, koja ima ulogu asistenta Kimu Rasmusenu, vidjela je mnogo toga dobrog.

"Poenta je bila da u napadu održimo fokus, spuštamo što više lopti da bismo ih poremetili, da nađemo slabije karike i da ih napadamo. Napad je funkcionisao tokom čitave utakmice na visokom nivou, zahvaljujući njemu smo uspjeli da vodimo kroz čitav meč i na kraju izgubimo golom razlike, ali je i onemogućio Francuskinje da se razigraju i lakim golovima prave razliku, na šta su navikle protiv nas. Odbrana je očekivano bila na visokom nivou u postavci šest na šest, dobra energija se prenosila i u napad. Nismo uspjeli da izvučemo pobjedu, jer smo u bitnom periodu utakmice promašivali važne zicere, penale, na kraju su protivnice bile odmorniji i fokusiranije", kazala je Popović.

Francuska je prošla, slijedi Danska - sjutra od 20 i 30.

"Danska je u potpuno novom sastavu. Ima dosta mladih igračicaa, visoka je ekipa koja forsira čvrstu 6-0 odbranu i oslanja se na šuteve spolja. Kod Danske je uvijek slabo tačka bilo i biće njihova bočna zona, tu najslabije brane prostor, između pozicija 1 i 2, te 5 i 6. Znajući to, probaćemo taj dio da napadnemo, a kao i protiv Francuske moraćemo da se držimo strikno napadačkih zadataka, da se tačno zna šta se radi. Danska, kao i Francuska, kažnjava lakim golovima nedisciplinu u napadu i tako pravi razliku", objasnila je Popović.

I pored toga što forsiraju brzu igru i kažnjavaju greške, Dankinje su za Crnu Goru relativno lakši rival.

"Dankinje nam još više odgovaraju, građene su tako da su lakše za čuvanje nego Francuskinje, koje su agilnije i brže. Nadam se da će sreća biti na našoj strani, da ćemo u bitnim momentima popraviti realizaciju, koja nije bila na nivou protiv Francuske u posljednjih 15 minuta, kako bismo napravili veliko iznenađenje".

Popović je istakla da će neke djevojke imati veću minutažu...

"Biće rotacija. Jelena Despotović mora još više da se iskoristi na lijevom beku. To će biti jednostavnije protiv Danske nego protiv Francuske. Đina Jauković mora da dobije pauzu, jer je na ovakvom prvenstvu teško igrati u dva dana dvije jake utakmice po 60 minuta. Probaćemo da u rotaciju uključimo Andreu Klikovac i Ninu Vukčević, da pokriju pozicije u odbrani, da bi Đina mogla da dobije pauzu koja joj je neophodna", zaključila je Popović.

Bonus video: