Bobana Klikovac uvjerena: I te kako imamo šansu protiv Danske

Dankinje mnogo trče, imaju jaku odbranu, dobra krila, jaku bekovsku postavu. Moramo da odigramo jaku odbranu, a iz nje idu i laki golovi. Ne možemo mi da trčimo sa njima, niti da ih pretrčimo, ali ako budemo fokusirane 60 minuta možemo do pobjede. Smatram da i te kako imamo šansu - naglasila je 25-godišnjakinja koja nastupa za rumunsku Gloriju Buzau

10408 pregleda 81 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Jedno od najprijatnijih iznenađenja utakmice sa Francuskom je Bobana Klikovac.

Djevojka koja je sa Krajovom osvojila EHF kup 2018. godine je konačno dobila pravu šansu u reprezentaciji i pokazala da na nju mora ozbiljno da se računa.

- Emocije su mi pomiješane poslije prespavane noći. Rekla bih da su djevojke zadovoljne, trener i svi zbog načina na koji smo se borile protiv aktuelnog šampiona. Vodile smo, bile dominantne, ali 10-15 minuta do kraja možda je iskustvo odlučilo, mada smo se i umorile, pa nam je fokus pao. To je dovelo do ovoga. Ta utakmica bi trebalo da nas podigne, jer smo bile sve zajedno, odigrale smo odbranu na nivou i moramo da budemo srećne i ponosne zato što je ovo velika stvar za nas, bez obzira na to što smo doživjele poraz - rekla je 25-godišnja pivotkinja.

Jednu od dvije Klikovac u redovima „lavica” je pratio glas da ne voli da igra odbranu, ali je svima dokazala da i u tom segmentu može da bude veoma korisna.

- Nisam iznenađena svojom igrom u odbrani, jer već godinama igram u dvije lige koje su među najboljima u Evropi, mađarskoj i rumunskoj. Iznenađena sam što sam prvi put dobila pravu šansu da se dokažem i igram. Možda sam za mnoge iznenađenje, ali ne i za sebe.

Crna Gora sjutra (20.30) igra sa Danskom i pokušaće da upiše prve bodove na Evropskom prvenstvu.

- Dankinje mnogo trče, imaju jaku odbranu, dobra krila, jaku bekovsku postavu. Moramo da odigramo jaku odbranu, a iz nje idu i laki golovi. Ne možemo mi da trčimo sa njima, niti da ih pretrčimo, ali ako budemo fokusirane 60 minuta možemo do pobjede. Smatram da i te kako imamo šansu - zaključila je Klikovac.

Bonus video: