NIKŠIĆKA BOMBARDERKA SREĆNA ZBOG IGRE I POBJEDE NAD SLOVENIJOM

Jauković: Sada da se uigramo i spremimo za prioritet - olimpijske kvalifikacije

Na kraju se isplatio sav trud i igra koju smo pružile u duelu protiv Francuske, te u prvom poluvremenu meča protiv Danske. Ponosna sam na djevojke, nije bilo lako igrati protiv Slovenije koja je došla u nikad jačem sastavu - istakla je igračica Bresta

4188 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Pobjedom nad Slovenijom (26:25), Crna Gora je ušla u glavnu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Suvišno je i govoriti koliko to znači ekipi zbog samopuzdanja, šanse za novo dokazivanje protiv Švedske, Rusije i Španije i uigravanja za ono najvažnije što čeka nacionalni tim u martu - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Na kraju se isplatio sav trud i igra koju smo pružile u duelu protiv Francuske, te u prvom poluvremenu meča protiv Danske. Ponosna sam na djevojke, nije bilo lako igrati protiv Slovenije koja je došla u nikad jačem sastavu. Na početku smo igrale dobro i napravile značajnu razliku, desio se pad u finišu, možda i ranije opuštanje, ali smo zasluženo slavile i idemo u narednu rundu - istakla je Đurđina Jauković.

Amra Pandžić je odbranila prva četiri šuta „lavicama”, ali niko nije očajavao. Zbog toga je serijom 8:1 preokrenuto na 8:3, čime je trasiran put ka pobjedi.

- Golmanka Slovenije je dobro otvorila meč, ali nije bilo stresa. Samo smo nastavile da igramo našu igru i da budemo perfektne u odbrani u prvom poluvremenu.

Nova šansa za dokazivanje podmlađenog tima je u četvrtak protiv Švedske. U nedjelju je duel sa Rusijom, a dva dana kasnije sa Španijom.

- Presrećna sam zbog plasmana u glavnu rundu, jer ćemo imati još tri meča. To nam je i najvažnije, da se uigramo i spremimo za ono što nam je prioritet, a to su olimpijske kvalifikacije u martu naredne godine. Svi znamo sa kakvim reprezentacijama igramo, ali vjerujem u ovaj tim i znam da ćemo pružiti maksimum. Vidjećemo za šta će to biti dovoljno - naglasila je 23-godišnja Nikšićanka.

Preporučujemo za Vas