Rasmusen: Da uživamo u duelima sa Rusijom, Švedskom i Španijom

Imali smo potpunu kontrolu u prvom poluvremenu, igrali smo dobro u prvih desetak minuta nastavka, a onda je Slovenija počela da igra sa sedam igračica u napadu i osjetio se umor u našoj igri. Borili smo se do kraja, zaslužili smo ovu pobjedu, ali možda nije moralo da bude ovako uzbudljivo - rekao je Rasmusen

7805 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Kim Rasmusen je pobjedom nad Slovenijom i plasmanom u glavnu rundu ispunio cilj na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Nakon poraza od Francuske i Danske, 48-godišnji stručnjak je protiv Slovenije upisao prvu pobjedu na klupi „lavica”, koja je donijela plasman u glavnu rundu.

Crna Gora će peti put biti među 12 najboljih ekipa Evrope, što nije uspjela samo 2016. u Švedskoj. Tada ju je, interesantno, eliminisao upravo Rasmusen, koji je tada bio na klupi Mađarske.

- Imali smo potpunu kontrolu u prvom poluvremenu, igrali smo dobro u prvih desetak minuta nastavka, a onda je Slovenija počela da igra sa sedam igračica u napadu i osjetio se umor u našoj igri. Borili smo se do kraja, zaslužili smo ovu pobjedu, ali možda nije moralo da bude ovako uzbudljivo. Slovenija je pogađala gotovo u svakom napadu, mi smo promašili nekoliko otvorenih šuteva, ali završili smo posao i srećni smo što ćemo imati još tri meča u Danskoj - rekao je danski stručnjak.

„Lavice” bez bodova počinju glavnu rundu u kojoj ih očekuju dueli protiv Švedske, Rusije i Španije. Cilj je ispunjen, pa Jovanka Radičević i saigračice sa manje pritiska mogu da očekuju duele koji će biti sjajna priprema za ono najvažnije - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju koji se u martu naredne godine održava u Podgorici.

- Imamo sjajne protivnike u glavnoj rundi, to je sjajno za nacionalni tim, da se bolje upoznamo, ali i za igračice jer zbog situacije sa koronavirusom mnoge dugo vremena nisu igrale mečeve. Ove utakmice su značajne i zbog onoga što ih očekuje u klubovima, ali naravno i zbog onoga što nas očekuje u martu kada ćemo se boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Treba da uživamo u duelima protiv Rusije, Švedske i Španije - kazao je Rasmusen.

Bonus video: