Radičević: Ponosna sam na srce i karakter, naredni cilj je da rastemo kao ekipa

Prvi rival je Rusija u četvrtak od 18 i 15

5114 pregleda 12 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Jure Erzen / kolektiff
Jovanka Radičević, Foto: Jure Erzen / kolektiff

Crnogorske rukometašice su ispunile cilj na Evropskom prvenstvu - plasirale se u drugu fazu i dobile tri "bonus" meča.

Za "lavice" je važno i da pokušaju da ostvare što bolji plasman u Danskoj, ali i da dobiju još vremena da se prilagode na zahtjeve novog selektora Kima Rasmusena i da se spremaju za mart, kada je kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

"Bilo je teško ispuniti cilj, ali znale smo da nam je želja da idemo u glavnu fazu i to smo uspjele. Ponosna sam, nismo kompletne i bilo je dosta otežavajućih okolnosti uoči ovog prvenstva", kazala je Jovanka Radičević.

Crna Gora je na startu odigrala odličnih 52 minuta protiv Francuske, zatim podbacila u drugom poluvremenu sa Danskom, da bi u meču odluke imala veliku prednost protiv Slovenije, koju je sačuvala u uzbudljivom finišu.

"Ova generacija može još da pruži, žao mi je što protiv Francuske nismo osvojile makar bod, jer smo odigrale veoma dobro. Bez obzira na dva poraza, utakmica protiv Slovenije je pokazala naš karakter, srce i šta za nas znači dres sa državnim grbom. Kada dođe takva utakmica, nije važna ni taktika, već se igra srcem i to smo i pokazale. Imale smo pad u igri, cilj je ostvaren i moramo da budemo srećne i ponosne. I prije prvenstva je cilj bio da prođemo dalje, da bi imale još tri utakmice, kako bi se što bolje uigrale za ono što nas očekuje u martu. Utakmice protiv timova kao što su Rusija, Švedska i Španija ne može da zamijeni nijedan trening, tako da je ovoj generaciji potrebno da raste kroz takve duele. Vjerujem da ćemo svaki duel iskoristiti na najbolji način bez obzira na krajnji rezultat", naglasila je Radičević.

Prvi rival je Rusija u četvrtak od 18 i 15.

"Rusija ima sjajne igračice iako nije došla Vjahireva, ali vidjele smo da igraju na vrhunskom nivou. Vjerujem da možemo da se borimo, nakon što se u duelima protiv Francuske i Danske vidjelo koliko znači duža klupa protivnika", smatra Radičević.

Bonus video: