Matea Pletikosić: Jako na Rusiju

Crna Gora je pobjedom nad Slovenijom dobila šansu da se izmjeri sa Rusijom, Španijom i Švedskom

2602 pregleda 34 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Matea Pletikosić na Evropskom prvenstvu debituje u dresu Crne Gore.

Djevojka koja je bila veliki talenat izabrala je crnogorsku, a ne hrvatsku selekciju, od nje se u budućnosti očekuje da bude jedan od lidera nacionalnog tima.

Zadovoljna je što je sa "lavicama" došla do druge faze.

"Srećna sam zbog plasmana u glavnu rundu i zahvalna čitavom timu što smo dale sve od sebe da pobijedimo Sloveniju. Ostaje žal zbog utakmice protiv Francuske, nijesmo iskoristile neke zicere protiv protivnika koji se prikazao u nešto lošijem izdanju. Idemo dalje i okrećemo se novim protivnicima", kazala je Pletikosić.

Crna Gora je pobjedom nad Slovenijom dobila šansu da se izmjeri sa Rusijom, Španijom i Švedskom.

"Biće teško jer igramo protiv jakih protivnika, imaju kvalitetne igračice, ali nadam se da možemo da im pariramo energijom i željom koju imamo. Treba da ponovimo igru iz duela protiv Francuske, uz malo veći fokus ili izdanje iz prvog poluvremena meča protiv Danske. Sa tom energijom vjerujem da možemo odlučno da igramo protiv svakog tima. To će biti korisno za nas za sve što slijedi", kazala je Pletikosić.

Prvi rival je Rusija u utorak od 18 i 15.

"Težak protivnik, ali moramo da se spremimo i idemo jako. Nedostaje im Vjahireva, jedna od najboljih igračica na svijetu, teško je zamijeniti, ali imaju takvu klupu i dobru rotaciju, dovoljno je da jedna igračica bude i 10-ak minuta na terenu, pa da njihov kvalitet dođe do izražaja", kazala je Pletikosić

Bonus video: