Đukić: Borozan će se teško oporaviti, ali nam niko ne može zabraniti nadu

Do prve utakmice sa Njemačkom ostalo je 11 dana, pa i da se oporavi, pitanje je u kakvom bi fizičkom stanju bio bombarder Vardara.
99 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Đukić i rukometaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Dragan Đukić i rukometaši Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.01.2018. 13:15h

Selektor crnogorskih rukometaša Dragan Đukić nada se plasmanu u drugi krug Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, iako su male šanse da se do šampionata oporavi naš najbolji igrač Vuko Borozan, kao i pivotmen Nemanja Grbović.

Do prve utakmice sa Njemačkom ostalo je 11 dana, pa i da se oporavi, pitanje je u kakvom bi fizičkom stanju bio bombarder Vardara.

"Situacija sa Vukom nije pozitivnija nego prošli put. Njegov nastup je i dalje upitan i ako bude igrao, priključiće se u posljednji čas. Nemanja Grbović će od danas početi da trenira, ali nije igrao od oktobra. Od prvog trenutka sam optimista i vjerujem u tim. Ne znam nijednog trenera na svijetu koji ne bi smatrao da je izostanak Vuka Borozana hendikep. Ako ne bude igrao, sigurno će biti drugačija igra u napadu, a isto važi i za Grbovića. I u oktobru smo tokom EHF nedjelje igrali bez njih dobro i našli način da ih nadomjestimo. I sa Vukom i bez njega smo autsajderi u grupi jer ćemo igrati sa sjajnim reprezentacijama. Međutim, imamo svoje kvalitete i probaćemo da se plasiramo u drugi krug, a tu nadu niko ne može da nam oduzme", rekao je Đukić.

Njemačka u Zagreb stiže kao prvak Evrope, Slovenija kao treća reprezentacija svijeta. Utisak je da će ključni meč za prolaz dalje "lavovi" igrati protiv Makedonije.

"Makedonija je tim sa većim rejtingom i na njima je da to pokažu, ali na terenu uvijek ne pobjeđuje bolji. Bez obzira šta bude protiv Njemaca, utakmica protiv Makedonije mora da se dobije. Čak i da napravimo veliko iznenađenje i savladamo Njemce, ništa to ne znači. Meč sa Makedonijom je susret sa direktnim rivalom. Oni žive bajku, imaju prvaka Evrope, odličnog selektora, ali ćemo i mi imati šta da pokažemo", dodao je Đukić.

Iskusni bek Vasko Ševaljević nada se da "lavovi" mogu do druge faze šampionata kontinenta.

"Ne mogu da obećam da ćemo proći dalje. Samo smo 2008. uspjeli da se plasiramo u drugi krug. Daćemo sve od sebe i mislim da možemo", rekao je Ševaljević.

Selekcija nema puno vremena za pripreme, a dodatni problem predstavlja povreda udarne igle Vuka Borozana.

"Odmah se kreće u rad, već prekosjutra idemo za Split na prvu kontrolnu utakmicu sa Hrvatskom, pa se vraćamo nazad za Podgoricu. Nemamo puno vremena i svaki trenutak moramo da iskoristimo da se dobro spremimo za prvenstvo. Vuko je pod znakom pitanja. Znamo koliko znači za tim, sa njim smo mnogo opasniji sa bekovskih pozicija. Ako ne bude mogao da igra, mi koji smo tu pokušaćemo da to nadoknadimo", poručio je bek "lavova".

Crna Gora će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati 13. januara protiv Njemačke, dva dana kasnije slijedi duel sa Makedonijom i za kraj grupne faze 17. januara okršaj sa Slovenijom Veselina Vujovića.

Tri najbolje reprezentacije plasiraće se u sljedeću rundu.

Bonus video: