Selektor Rusije ljut zbog promjene rasporeda, Norvežani tražili da se "zbornaja" suspenduje sa Eura

Ruskinje su nadmoćno osvojile prvo mjesto u grupi B, na startu druge runde igraće u četvrtak od 18 i 15 protiv Crne Gore

4918 pregleda 0 komentar(a)
Ambros Martin, Foto: Jure Erzen / kolektiff
Ambros Martin, Foto: Jure Erzen / kolektiff

Selektor ženske rukometne reprezentacije Rusije Ambros Martin ljut je na EHF zbog promjene rasporeda utakmica u drugoj fazi Evropskog prvenstva.

Ruskinje su nadmoćno osvojile prvo mjesto u grupi B, na startu druge runde igraće u četvrtak od 18 i 15 protiv Crne Gore, a prvobitnim rasporedom bilo je predviđeno da imaju dan više odmora i da se sastanu sa pobjednikom grupe A, Francuskom.

"Ne razumijem zašto su nas stavili u neprijatnu situaciju i zašto su Danskoj dali bolji raspored. Danska jeste domaćin, ali to ne smije da se radi. Mi nastavljamo takmičenje nakon dana odmora, iako smo prvi u grupi, a onda pred meč za Danskom imamo tri dana pauze. Na velikim takmičenjima tri dana pauze znači i opasnost da se izgubi takmičarski ritam, jer smo se pripremali na drugačije okolnosti", kazao je Martin.

Martin se našao i na udaru norveških medija, koji tvrde da je prekršio kovid-protokol na prvenstvu, tako što je prešao iz "crvene" - restriktivne - zone u "plavu" i razgovarao sa generalnim sekretarom ruskog saveza Denisom Bogomolovim, sa kojim se nakon razgovora i rukovao.

Takođe, mediji u Norveškoj su objavili i snimak ruskih rukometašica, kako se zabavljaju u hotelu, a na snimku, koji je kasnije obrisan, vidi se i da jedna drugoj prenose istu kašiku iz usta u usta (!?).

Norveški mediji su zatražili od EHF-a i da suspenduje Rusiju sa šampionata, ali je evropska rukometna federacija samo izrekla opomenu.

Bonus video: