Despotović: Svaka utakmica nam je važna

Do kraja su ostala još dva meča, sa Švedskom u nedjelju i Španijom u utorak

6954 pregleda 60 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Crnogorske rukometašice imaju prvi put dva dana odmora na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Nakon sinoćnjeg, tijesnog poraza od Rusije, i formalno su ostale bez šansi da se bore za polufinale, ali imaju motiv do kraja, jer je šampionat Starog kontinenta i najbolja priprema za olimpijski kvalifikacioni trijumf.

Crna Gora je odigrala dva odlična meča protiv dvije velesile i favorita za medalju.

Iz utakmica sa Francuskom i Rusijom rezultatski, međutim, nije dobila ništa – izgubila je tijesnoj završnici.

I sinoć su, kao i na otvaranju prvenstva, “lavice” poklekle u posljednjih 10 minuta.

“Nisam razočarana, ali sam tužna što se i protiv Rusije desilo isto što i protiv Francuske. Nismo osvojile zasluženi bod”, kazala je Jelena Despotović, najbolja igračica meča.

U igri je bilo dosta toga dobrog, odbrana je bila na nivou, ali vidi se u određenim fazama meča da nedostaje širina.

“ Ponosna sam na čitav tim, dobro smo otvorile utakmicu i držale se tokom svih 60 minuta. Odbrana je bila na potrebnom nivou, ali u trenucima odluke nedostajalo je malo više koncentracije i osjetio se umor”, kazala je Despotović.

Mnogo zamjerki nakon meča “lavice” su imale na suđenje srpskog para Vanja Antić – Jelena Jakovljević.

“Iako nijesam gledala snimak meča, utisak je da bi rezultat bio u našu korist, da su neke odluke sudija bile u našu korist”, bila je suzdržana Despotović.

Do kraja su ostala još dva meča, sa Švedskom u nedjelju i Španijom u utorak. Takmičarski – Crna Gora nema šansi da se umiješa u borbu za visok plasman, ali su bitne za uigravanje ekipe pred mart i borbu za Tokio.

Želi, međutim, i pobjede, u izmijenjenom sastavu, oslabljenom i podmlađenom.

“Nedostaje nam nekoliko igračica iz sastava koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Japanu prošle godine. One nam nedostaju i na terenu i van njega, ali bilo je vrijeme da neke od nas preuzmu veću odgovornost i da pokažemo da smo spremne za velike stvari. Vjerujem u svoj tim ko god da je u sastavu i sigurna sam da će dati sve od sebe. Svaka utakmica nam je važna jer je to iskustvo više za ono što nam je prioritet, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. I mečeve protiv Švedske i Španije želimo da iskoristimo na najbolji mogući način”, zaključila je Despotović.

Bonus video: