Najmlađa golmanka na EP, Anastasija Babović: Čast je predstavljati svoju državu

Crna Gora i Švedska igraju danas od 18 i 15

12807 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Najmlađa golmanka na Evropskom prvenstvu za rukometašice je Anastasija Babović, koja danas slavi 20. rođendan.

Mlada Beranka se izborila za svoje mjesto pod suncem i sa nekoliko sjajnih odbrana pokazala da je budućnost crnogorskog rukometa.

- Mnogo mi znači svaki minut na golu reprezentacije, ne postoji veća čast za mladu igračicu nego da predstavlja svoju zemlju. Vjerujem da je ovo samo početak. Iskreno, nisam očekivala da ću opšte biti ovdje. Godinu sam bila bez rukometa, ali vrijedno sam radila i duboko u sebi vjerovala u ovo. Baš zbog toga sam ponosna na sebe, kad vidim gdje sam sad i gdje sam bila prije godinu - kaže Babovićeva, koja je u novembru prošle godine, na gostovanju Ramniku Vlčei, pokidala prednji ukršteni ligament na desnoj nozi.

Djevojka koja je ljetos prešla u mađarski Dunaujvaroš smatra da je Crna Gora dokazala da pripada vrhu.

- Pokazale smo da možemo da igramo sa svakom ekipom, ostavile smo srce na terenu na svakoj utakmici, posebno na posljednjoj protiv Rusije.Nedostajala nam je duža klupa, još samo neka izmjena da bismo pobijedile Rusiju i Francusku.

Na preostala dva meča, protiv Švedske i Španije, tražiće se i igra za ono najvažnije što čeka nacionalni tim - kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Rivali u Podgorici biće Norveška, Rumunija i Kazahstan, ako se opet nešto ne promijeni zbog koronavirusa.

- Na ove dvije utakmice ćemo se pripremati za ono što nam je najvažnije sljedeće godine. I Švedska i Španija su jako kvalitetne, sigurno nam neće biti lako, ali mislim da možemo da igramo sa njima na veoma visokom nivou - naglasila je Babovićeva.

Crna Gora i Švedska igraju danas od 18 i 15.

Bonus video: